Årets galnaste fest – på Dragon Gate

Bastu, fiskdamm, burleskt och analogtechno

avOlle Kvarnsmyr

Foto: JONAS ENG

Draken vaknar till liv på Dragon Gate, längs E4:an vid Älvkarleby på Valborg.
– Man ska inte riktigt veta vad som händer, det ska vara musik och mystik, det ska vara som en darkride, säger arrangören till Vice.

Tycker du att ditt liv går i samma fotspår, den lokala puben inte direkt bjuder på några överraskningar. Du kanske söker ett nytt sammanhang och vill möta nya spännande människor? Då ska du bege dig till Älvkarleby och Dragon Gate på Valborg.

Ingen gris ska grillas

Det mystiska kinesiska palatset Dragon Gate vaknar nämligen till liv. Rejält. En minst sagt udda tillställning vid namn ”Dragon Gate - Grisfesten” arrangeras på det kinesiska palatset av gänget bakom Technobastun.
– Enligt den kinesiska kalendern är 2019 grisens år och valborg är sommarsolens ankomst. Det vill vi fira på vårt vis. Men inga ingen gris ska varken grillas eller brännas. Grisen betyder lycka. Vi ska hylla den, inte äta den, säger arrangören till Vice .

Bastu, fiskdamm och analogtechno

Valborg på Dragon Gate kommer enligt arrangören bjuda på djup konst, performance och guldigt kitsch. Flera dansgolv och scener på tio våningar som kommer att öppnas successivt. De valborgsfirande gästerna kan även ta del av en het bastu, burleska framträdanden, en guldig panoramabar, terrakottasoldater, acidkaraoke, analogtechno, undergrounddisco i kitschinredning, gitarrhouse, rap, lyktor, rökelser, lasershow, skuggteater, videokonst, guldtapeter, fiskdamm (puh) och massor av internationella och lokala konstnärer och artister.
– Man ska inte riktigt veta vad som händer, det ska vara musik och mystik, det ska vara som en darkride, säger arrangören.

Busfolk, raggare eller triader

Arrangören har även tänkt på säkerheten. På Facebooksidan går det att läsa ”Om det kommer busfolk, raggare eller triader så förbihåller vi oss rättigheten att avvisa dessa. Det är för allas trevnad att vi beter oss och respekterar varandra”.
Dragon Gate – Grisfesten går av stapeln den 30 april kl 17:00 - 1:a maj 13:00.

Håll koll på allt roligt och blir riktigt allmänbildad på kuppen - följ Nöjesbladets fantastiska Facebooksida

ARTIKELN HANDLAR OM

Valborg