Förra managern tillbakavisar ryktet om Kurt Cobain: ”Löjligt”

25 år sedan Nirvana-sångarens tragiska död

Publicerad 2019-04-05

25 år efter Kurt Cobains tragiska död tillbakavisar förra managern alla rykten.

Danny Goldberg kallar påståenden om att Nirvana-sångaren skulle ha mördats för löjliga.

– Han tog livet av sig, jag träffade honom veckan innan, han var deprimerad, säger han till Independent.

Den åttonde april 1994 hittades Kurt Cobain död i växthuset ovanpå sitt garage i Seattle. Rättsläkare konstaterade att han hade dött tre dagar tidigare, han hade skjutit sig själv.

Nu, 25 år senare, tillbakavisar Cobains tidigare manager Danny Goldberg, alla konspirationsteorier om att Nirvana-sångaren i själva verket skulle ha blivit mördad.

– Det är löjligt, säger han i en intervju med Independent.

– Han tog livet av sig. Jag träffade honom veckan innan, han var deprimerad. Han försökte ta livet v sig sex veckor tidigare, han hade pratat och skrivit mycket om självmord, han var hög på droger, han hade ett skjutvapen. Varför spekulerar folk om det? Den tragiska förlusten är så stor att folk söker efter andra förklaringar. Jag tror inte det finns någon sanning i det alls, säger han.

Gjorde intervention

Danny Goldberg var Nirvanas och Kurt Cobains manager vid tiden för genombrottsalbumet ”Nevermind” och var en nära vän och rådgivare till Cobain ända till slutet.

Han var en av tio personer som Cobains fru Courtney Love samlat för en så kallad intervention en dryg vecka före självmordet, när några av Kurt Cobains närmaste konfronterade honom om artistens herionmissbruk och försökte övertala honom om att söka hjälp och lägga in sig själv på rehab.

– Han mådde verkligen dåligt. Mitt tydligaste minne var känslan av hur dåligt jag mådde över att det var så svårt att nå fram till honom och hur djupt deprimerad han verkade vara, säger Goldberg i intervjun.

ANNONS

Följ ämnen i artikeln