Saade har inte berättat för sitt ex om nya låten

”Man måste få lov att skriva musik och utnyttja sitt egna liv”

Minst en kvinna från hans förflutna kommer känna igen sig i nya singeln ”Skit för varandra”.

Men Eric Saade har inte tagit kontakt med något ex för att berätta om låten.

– Det skulle jag aldrig göra. Spelar ingen roll vilken låt jag skriver, säger han.

När han förra hösten släppte sitt första egna material på svenska sjöng Eric Saade, 28, om uppbrottet från Molly Sandén, 26, som skett nästan sex år tidigare.

När uppföljaren ”Skit för varandra” släpps på fredag fortsätter Saade att hämta inspiration från sitt tidigare förhållande och hur han tiden efter uppbrottet valde att gå vidare med andra relationer som inte var bra för honom.

– Det handlar om när man är med nån som man inte borde vara med, men viljan är liksom starkare än logiken, så man fortsätter ändå, säger han.

”Blev singel, så gick allt fort”

– I mitt fall hade jag en sån period efter ett långt förhållande, så blev man singel och så gick allting väldigt fort, man började hänga med andra som man kanske egentligen inte borde hänga med.

Så det finns nån eller kanske några tjejer som kommer känna att ”det där handlar om mig”?

– Jo, det är inte omöjligt att det kommer finnas nån som känner så, säger Eric Saade och skrattar till.

– Men jag har å andra sidan skrivit den ganska abstrakt. Det är mer om känslor snarare än händelser så det blir fritt för tolkning på nåt sätt.

Ältar inte

Men du har inte känt att du behövt ta kontakt med någon för att förvarna om att den här låten kommer?

– Nej, det skulle jag aldrig göra. Spelar ingen roll vilken låt jag skriver. Man måste få lov att skriva musik och utnyttja sitt egna liv, för vad skulle man annars skriva om? Det skulle vara väldigt tomt på inspiration om man inte skulle ta ifrån sitt eget liv.

Finns det inte en risk att folk tänker att du ältar gamla saker?

– Om folk känner så, så känner folk så. För mig så har jag aldrig skrivit om det här på svenska. Jag har aldrig skrivit om mitt singelliv. Min svenska skiva kommer att bli som en tidslinje. Från att jag var tonåring tills där jag är i dag. Det känns naturligt att det blir så med min första svenska skiva.

Bröllop nästa år

Något datum för albumsläppet är ännu inte helt spikat.

– Jag hoppas kanske sen höst.

Samtidigt har han också tänkt att börja engagera sig i planeringen inför det kommande bröllopet med fästmön Nicole Falciani, 22. När hon gästade TV3:s och Aftonbladets morgonprogram ”Aftonbladet Morgon” häromveckan berättade hon at de anlitat en bröllopskoordinator och att vigseln ska äga rum i Toscana nästa år i maj.

– Jag tror att min uppgift är att bara att vara på plats när det smäller. Så länge jag får sköta musiken så är jag nöjd faktiskt. Lite så är det. Det är ju ett år fram i tiden. Det är nog bara hon som har börjat tänka på det redan, jag har inte hunnit dit i mina tankar. Men i höst nånting så kanske jag kommer börja lägga energi på det och bli lite mer insatt, säger Eric med ett skratt.

Nya singeln ”Skit för varandra” släpps fredag 14 juni.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN