Här överraskar Ola Salo publiken på Schlagerkvällen

Mariette Hansson hade med sig artisten på Schlagerkvällen

avAlex Hartelius

Mariette Hansson hade med sig Ola Salo som hemlig gäst när hon äntrade scenen på Schlagerkvällen under Stockholm Pride.

Och Ola Salo tackade för inbjudan.

– Jag missar inte en chans att få sjunga med dig för jag älskar ju dig, sa han från scenen.

1 av 5 | Foto: CAROLINA BYRMO
Mariette Hansson och Ola Salo uppträdde tillsammans under Schlagerkvällen

Mariette Hansson, 36, hade med sig Ola Salo, 42, som hemlig gäst när hon äntrade scenen på Schlagerkvällen under Stockholm Pride. Då hade publiken redan gissat på namn som Sanna Nielsen, Markoolio, Carola och Zlatan.

Hon började med att sjunga en lugnare version av The Ark-låten ”It Takes a Fool to Remain Sane”, innan sångaren Ola Salo dök upp, höjde tempot och slöt upp i en duett med Mariette Hansson.

Efter framträdandet möttes de av vilda applåder och stort jubel från publiken. Ola Salo passade då på att hylla både Mariette och publiken.

– Jag missar inte en chans att få sjunga med dig för jag älskar ju dig. Inte heller missar jag en chans att få uppträda inför Sveriges vackraste publik. Det är ju faktiskt schlagerkväll och därför tänkte jag sticka in en låt som varit med i Melodifestivalen, sa Ola Salo från scenen och började sjunga ”The worrying kind”.

Mariette: ”Fin energi”

Efter spelningen säger Mariette att man kan ta på kärleken och att det kändes självklart att få dela scen med Ola Salo.

– Vi har gjort en del saker ihop, det blir alltid så himla fin energi när vi står på scen tillsammans. Jag frågade om han ville vara med, och det ville han, och att få göra hans musik och låtar som har betytt så mycket för mig känns väldigt mäktigt, säger hon till Nöjesbladet.

Trots att de rev av flera låtar tillsammans säger hon att de inte övat speciellt mycket.

– Vi har mejlat lite fram och tillbaka, om vem som ska sjunga vad, sen går vi på feeling.

För Mariette Hansson är det också extra speciellt att få uppträda under Stockholm pride. För cirka tio år sedan, 2010, gjorde hon sitt första framträdande på festivalen.

– Då visste jag knappt vad det var, men jag insåg snart att det var en värld där alla var välkomna att vara precis som de är, och där trivdes jag. Jag har funnit mitt hem och min familj i och med Pridefestivalen.

Om nya projektet

Mariette Hansson hade även tagit med sig artisten Teeo, Teo Rösarne, 15, som uppträdde med sin nya singel ”For you and I”.

– De tre minuterna som jag körde kändes som två sekunder. Jag hörde publikens jubel och det går inte att beskriva känslan, säger han.

Mariette Hansson är en av låtskrivarna till singeln ”For you and I”, som släpptes i fredags förra veckan, och hon tycker att Teeo levererade på scenen.

– Att du är så himla grym och visar det här på scenen direkt – jag är så himla stolt, säger hon.


PODD: Från Stonewall Inn till Stockholm Pride – hela historien

Med anledning av Stockholm Pride 2019 tillägnar Aftonbladet Daily ett helt avsnitt åt Pride-rörelsens historia.

Stockholm Pride 2018.

   Det är i år 50 år sedan polisen stormade en HBTQ-bar i New York. Efter otaliga razzior hade gästerna fått nog: kravaller, som varade i dagar, bröt ut och Stonewallupproret var igång – startskottet för Pride-rörelsen.

Lyssna:  iPhone  Acast  Spotify

Eller ⬇️ klicka på PLAY-knappen

ARTIKELN HANDLAR OM