Danska fotomodellen död – blev bara 38 år

Sörjs av svenska släktingen: ”En väldigt fin vän”

avCornelis Rikken

Den danska fotomodellen Barbara Zatlers har dött.

Hon blev bara 38 år gammal, skriver danska B.T.

Barbara Zatlers död bekräftades av hennes familj på fredagen.

”Det kom som en stor chock för oss alla”, skriver de på hennes Facebook-sida.

Den danska fotomodellen dog i början av juli och i tisdags hölls hennes begravning. På plats befann sig hennes närmaste familjemedlemmar.

Dödsorsaken har ännu inte offentliggjorts och både B.T. och Ekstra Bladet skriver att de har sökt familjen för en kommentar, utan framgång.

Barbara lämnar efter sig en dotter på fyra år.

Sörjs av svenska släktingen

Danskan hade även koppling till Sverige.

37-årige Lars-Göran Stigsby från Arlöv i Skåne var avlägset släkt med Barbara och berättar att de kom i kontakt med varandra 2013 genom släktforskning.

– Jag skrev ett meddelande till henne och vi fick kontakt. Hon tyckte jag lät intressant och ville gärna lära känna nya kusiner, även om det var på långt avstånd, säger han till Nöjesbladet.

1 av 2 | Foto: Privat
Barbara Zatler var bland annat omslagsmodell för Playboy. På bilden till höger med sin svenska släkting Lars-Göran Stigsby.

Efter upptäckten reste Barbara från Köpenhamn till Arlöv för att hälsa på Lars-Göran och med tiden kom de att bli goda vänner.

– Hon blev en väldigt fin vän till familjen och kändes nästan som en nära familjemedlem.

Hur kommer du minnas henne?

– Bästa hjärtat jag sett hos en människa, förutom mina föräldrar. Alla orättvisor i världen ville hon stå upp för så mycket hon bara kunde.

Syntes på film och i tv

Barbara Zatler inledde sin modellkarriär 2002 och har under åren synts i flera stora magasin världen över, bland annat Playboy, FHM och Maxim.

Förutom modellkarriären arbetade hon även som skådespelare och har medverkat i en rad danska filmer och tv-serier.

Hon har även deltagit i kändisvarianten av ”Masterchef” (på svenska ”Sveriges mästerkock”), gästat flera stora radioshower och drev länge en framgångsrik blogg.

Barbara Zatler blev 38 år gammal.

ARTIKELN HANDLAR OM

Danmark

Arlöv

Köpenhamn