Romaner

Källa: Petter Stordalen vill köpa rättigheterna till ”Millenium”

Av: 

Oscar Schau

NÖJE

Hotellmagnaten Petter Stordalen ska ha kontaktat Norstedts förlag om att köpa rättigheterna till en fortsättning i Milleniumserien, uppger en källa för Expressen.

Petter Stordalen
Petter Stordalen

Nyligen släpptes en ny Milleniumroman om Lisbeth Salander, från början skapad av författaren Stieg Larsson som skrev tre böcker i serien innan sin död.

Den senaste romanens författare David Lagercrantz, som nu skrivit tre av de sex utgivna Milleniumböckerna, har meddelat att detta blir hans sista bok i serien och att han nu ger sig in i nya, egna, projekt.

Böckerna har getts ut av Norstedts förlag som nu förhandlar med flera andra aktörer om ytterligare uppföljare i serien.

– Vi har blivit kontaktade av fyra olika förlag, men inget är påskrivet ännu. Vi går och grunnar på det och ser vad som är bäst, säger Joachim Larsson, Stieg Larssons bror samt vd i bolaget som äger rättigheterna, till Expressen.

Enligt en källa till tidningen så är en av intressenterna den norske miljardären Petter Stordalens bokförlag Strawberry Publishing, något som Joachim Larsson inte vill bekräfta.

”Intresserade av många typer av samarbeten”

Inte heller Rebecka Leffler, vd på Strawberry Publishing i Sverige, vill säga om uppgiften stämmer eller inte.

– I dagsläget kan jag inte uttala alls mig om det. Men jag kan bekräfta att vi är intresserade av många typer av samarbeten, svarar Rebecka Leffler till Expressen.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

LÄS VIDARE

Pengarna bakom ”Millennium”-succén

ÄMNEN I ARTIKELN

Romaner

David Lagercrantz

Petter Stordalen

Expressen

Stieg Larsson