Maria Forsblom

Maria Forsblom: Många trodde det var ett prank

”Nyhetsmorgon”-profilen leder nya TV4-satsningen ”Secret song”

Av: 

Anna & Hans Shimoda

Maria Forsblom i ”Secret song”.
Maria Forsblom i ”Secret song”.

NÖJE

I ”Secret song Sverige” kommer kända svenskar överraskas med sin favoritsång – framförd av nära och kära.

Programledaren Maria Forsblom berättar att det blev känslosamma inspelningar.

– Jag grät jättemycket.

På söndagen är det premiär för ”Secret song Sverige” på TV4 där kända svenskar överraskas med en favoritsång av sina nära och kära. Bland de inbjudna gästerna märks Charlotte Perrelli, Kristin Kaspersen, Tareq Taylor och Jessica Andersson.

Programledare är Maria Forsblom som vanligtvis syns i ”Nyhetsmorgon” och hon är exalterad över såväl sitt uppdrag som programmet i sig.

– Det känns fantastiskt kul. Vi är ganska dåliga på att berätta hur mycket vi tycker om varandra, men nu finns det möjlighet att göra det. Det blir väldigt fint och känslosamt samtidigt som det paketeras i de här tre minuterna på scenen där personerna får höra sin favoritsång.

”Många trodde det var ett prank”

Programmet är en timme långt och indelat i fyra akter.

– De anhöriga och artisten har varit där hela dagen och repeterat och sedan bjuds fyra välkända svenskar in och så får de sätta sig i en stol framför scenen. Det är det enda som de vet, att de ska komma dit och sätta sig där och få en låt presenterad för sig.

– Många trodde det var ett prank. Det är helt svart i studion och de har en strålkastare riktad mot sig så vi ska kunna ställa upp alla på scenen – och helt plötsligt börjar låten. Under låtens gång kommer överraskning på överraskning med deras anhöriga som kommer och är en del av framträdandet. Det blir inte en lugn stund.

Maria Forsblom.

Forsblom: ”Jag grät jättemycket”

Maria Forsblom förklarar att inspelningarna stundtals var emotionella.

– Det var väldigt rörande och jag grät jättemycket, framför allt under repetitionerna där jag kunde vara i stunden. Under inspelningarna försökte jag hålla tillbaka lite för att vara koncentrerad på uppgiften. Men det var också glada känslor. Det kommer bland annat vara dans, dragshow och musikal. Många gånger ville man bara dansa.

Hur reagerade du när du fick frågan om att programleda ”Secret song Sverige”?

– Jag blev så chockad när jag fick frågan. Men ibland står bara stjärnorna rätt. Jag hade haft en rätt tråkig dag på jobbet och när jag skulle gå hem på eftermiddagen sa min chef att jag nog kommer få ett samtal från en person som kommer fråga om jag vill göra ett nytt musikunderhållningsprogram. Jag trodde de skämtade. Det var lika mycket glädje som chock. Det här är mitt första egna program och det känns jätteroligt.

”Secret song Sverige” sänds söndagar klockan 21.00 på TV4 och TV4 Play.

ANNONS

Just nu upp till 70% rabatt! Flyttrea på mode, inredning, skönhet och barnkläder.

Extern länk från Åhléns

Shoppa här!

Publisert:

LÄS VIDARE

Så gick det för paren i ”Älskar, älskar inte”

ÄMNEN I ARTIKELN

Maria Forsblom

TV4

Secret song (TV4)

Nyhetsmorgon