Thorsten Flinck: Vi funderar på att skaffa ett gemensamt barn

Berättar om nya livet med flickvännen Daniella

Nyligen satte han upp enmansföreställningen ”Vårt förakt för svaghet”.

I en stor intervju med Aftonbladet berättar Thorsten Flinck, 60, om åldrandet, kärleken till 30 år yngre fästmön Daniella Karlsson och planerna på att bilda familj. 

– Vi har funderat mycket på att skaffa barn och ska nog göra ett försök.

 

Nyligen spelade Thorsten Flinck enmansföreställningen ”Vårt förakt för svaghet” som han också är upphovsman till och som bygger på ”Doktor Glas” av Hjalmar Söderberg och ”Paria” av August Strindberg.  

– Båda dessa pjäser har ett gemensamt tema som bygger på den lilla svaga människan och hennes försök att göra någon form av avtryck här på jorden innan hon lämnar den. I Strindbergs fall görs det på ett ganska otäckt sätt. Pjäsen är en fullkomlig slakt av en människa.

– Jag känner mig väldigt nöjd och vi körde till den 22 maj. Men jag kan med 95 procents säkerhet säga att det kommer bli en förlängning. Det gäller att smida medan järnet är varmt. 

Vill få ny chans i Melodifestivalen

Vid sidan om teaterprojektet kämpar han oförtrutet på med konstprojektet med akvareller som går under namnet ”Morfintomtar” och som även såldes i samband med föreställningen.

Thorsten Flinck har med andra ord att göra. Men något han också skulle vilja lägga till på en framtida agenda är en comeback i Melodifestivalen. För två år sedan skulle han ha tävlat med bidraget ”Miraklernas tid”, men diskades efter det framkommit att han stod åtalad för olaga hot och skadegörelse. Det hela slutade med att Jan Johansen ersatte honom.

Thorsten Flinck och Daniella Karlsson.
Thorsten Flinck och Daniella Karlsson.

– Jag är sugen på en revansch. Samtidigt är jag väldigt besviken på SVT. Det är faktiskt ingen utanför den inre kretsen som har fattat varför de gjorde den där rockaden. Det blir jag arg på eftersom det finns andra som har blivit dömda för det ena och det andra, men som ändå får delta. Så det där var väldigt konstigt. På ett sätt vill jag absolut inte vara med. Jag tyckte det var obehagligt och kände mig väldigt oönskad. Samtidigt vore det kul att vara med en gång till. 

Något Thorsten Flinck inte är lika bekväm att tala om är det faktum att han fyllde 60 år i fjol.

– Det är något jag helst håller tyst om, det är inget att tala om. När man kommer upp i min ålder är det inte roligt att fylla år.

”Jättehäftigt att ha barnbarn”

Däremot menar han att hälsan trots allt är god.

– Det är bra med hälsan. Den är till och med ovanligt bra. Jag är ju hypokondriker och har olika dödsjukdomar i princip varje dag. Men jag har inte varit anfallen av sådana ingivelser på länge nu. Det är skönt.

I november 2019 blev Thorsten Flinck morfar för första gången när dottern Félice Jankell och fästmannen tillika H&M-arvingen Nils Tham blev föräldrar till sonen Winston. 

– Det är helt fantastiskt. Men det påminner en också om att man börjar bli gammal. Minst sagt! Men det är jättehäftigt att ha barnbarn.

Privat lever du med Daniella Karlsson sedan fyra år. Vad är det bästa med henne? 

– Hon ger mig så mycket trygghet och ett lugn. Hon behöver inte ens säga något, det räcker att hon bara finns där. Daniella är som klippt och skuren för mig. Det enda som är tråkigt är att jag träffade henne så sent i livet. Men hade hon träffat mig tidigare i livet… Jag har blivit äldre och har kanske förlorat femton procent av min kraft sedan jag var 40 år. Men som en person sa till mig, femton procent mindre kraft av Thorsten Flinck är ganska klädsamt. Haha!

Hade inte råd med ringar

Han förklarar att de inte märker av åldersskillnaden på 30 år.

– Nej, inte ett dugg. Varken jag eller Daniella gör faktiskt det. Hade vi gjort det så hade det varit något som inte stämde. Det är häftigt.

Du friade i vintras men hade varken ringar eller ”en rosjävel” som du så poetiskt uttryckte det. Har det löst sig nu?

– Jag hade inte det med mig då och vi har fortfarande inte skaffat ringar eftersom vi är så jävla fattiga. Men nu drar jag ju in pengar så nu ska vi köpa förlovningsringar. Vi ska också gifta oss.

Hon har en dotter sedan tidigare, är du en bra bonusfar?

– Jag har en jättebra relation med Mira som Daniellas dotter heter och som fyller 10 år i oktober. Vi funkar skitbra ihop.

Vill försöka få barn ihop

Thorsten Flinck avslöjar att de också har funderat på att försöka skaffa ett gemensamt barn. 

– Ja, det har vi funderat på. Vi har till och med funderat mycket på det. Vi ska nog göra ett försök. Jag har verkligen hittat rätt i Daniella. – Jag har haft ganska många kvinnor i mitt liv och jag har aldrig känt mig så trygg. Det känns som att jag har kommit hem och jag är jättelycklig. Däremot har vi ett gemensamt drag och det är att vi är två dysterkvistar. Men vi är också lika mycket spelevinkar och har väldigt roligt ihop.

Du vet väl vad man brukar säga, Thorsten? Är det rätt så är det lätt.

– Är det rätt så är det lätt? Den var bra. Jag tror jag tar den av er. Lika enkel som den meningen är, lika enkel ska relationen vara om den är rätt.

Publisert:

LÄS VIDARE

Ämnen i artikeln