Hannah Widell

Hannah och Amandas munkavle efter jätteaffären

”Vi har skrivit på tusen papper om att vi inte får berätta”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Försäljningen av podcastföretaget Perfect Day omges av hemliga avtal och tystnadsklausuler.

Det hävdar i alla fall Hannah Widell och Amanda Schulman som svar på frågor om vad de fått betalt för sitt livsverk.

– Vi får inte berätta det, säger Schulman.

Hannah Widell, 46, och Amanda Schulman, 41, vill inte berätta hur mycket de fått betalt för sitt livsverk, efter att systrarna sålt sitt företag Perfect Day Media till bland andra Björn Ulvaeus, 76.

– Vi får inte berätta det, vi har skrivit på tusen såna där papper om att vi inte får berätta det så vi kan inte säga det, säger Amanda Schulman på en direkt fråga.

Hannah Widell och Amanda Schulman

Mer trygghet på banken

Aftonbladet träffar duon under Nents och Viaplays höstpresentation där de medverkar för att lansera tv-serien ”Två systrar” baserade på deras bokserie. Huvudkaraktärerna har Widell och Schulman löst baserat på sig själva.

 

Så här då, är ni ohemult rika nu?

Hannah Widell: På kärlek...

Amanda: Haha ja du, jag vet inte va man ska svara på det...

Hannah: Lite rikare än innan.

Amanda: Ja, det är vi. Lite mer trygghet på banken, kan man säga.

 

Längre än så går det inte att pressa systrarna, som alltså belagts med munkavle efter jätteaffären i början av augusti.

Hannah Widell och Amanda Schulman under Viaplays höstpresentation

Då gick de ut med att de sålt sitt Perfect Day till företaget Pophouse, med bland annat Cirkus, restaurang Hasselbacken och Abba-museet i sin portfölj. Pophouse ägs av Björn Ulvaeus tillsammans med skivbolaget Universal Music och finansmannen Conni Jonsson.

”Inte tänka lika mycket på kassan”

Widell och Schulman bekräftade då också att de kommer fortsätta att arbeta i företaget, precis som Perfect Days vd Karolina Roslund och finanschefen Tove Barkestad.

Hur lång lock-up har ni, alltså hur länge är ni tvungna att stanna kvar i företaget?

– Vi är aldrig tvungna att till nånting. Vi har ju valt det här för att vi har en fantastisk framtid, så förhoppningsvis jättelänge, säger Hannah Widell.

– Några fantastiska år och några till tror jag det kommer bli absolut. Nu har vi ju ett jätteroligt arbete framför oss, säger Amanda Schulman.

Perfect Day startades för tio år sedan och ligger bakom framgångsrika podcasts som ”Alex & Sigge”, ”Fredagspodden”, ”Ursäkta” och ”When we were kings”.

– Vi startade ju Perfect Day med vår sista lön från våra sista tv-jobb. Sen är det så att vid en viss nivå, när bolag blir så stora så det behöver en kassa så är det ganska tufft att vara den som ska stå för alla löner, för allt, allt, allt som händer i ett bolag. På gott och ont är man ju den som tar den stora risken, det har vi bara fått köpa och det kommer vi göra tusen gånger om i vårt entreprenörsskap, men på ett sätt tror jag att vi kommer vara mer kreative nu än vi har varit de senaste åren, säger Hannah Widell och fortsätter:

– Inte tänka lika mycket på kassan utan mer på vad vi ska göra för att fylla kassan.

Björn Ulvaeus.

Tänker inte vara föräldraledig

Hannah Widell är höggravid och väntar sitt fjärde barn i höst. Men hon räknar inte med att ta ut någon längre föräldraledighet.

– Jag har svårt att se mig själv... så har jag inte gjort med något av mina tidigare tre barn. Gå hem och vara hemma jättelänge, då skulle jag dö tror jag. Men ett par härliga veckor tillsammans med min man och tillika pappa till barnet och njuta av det. Och sen så... Corona har ju varit bra på det sättet också att man har lärt en digital läxa att kunna jobba på andra sätt, men den där bebisen kommer få hänga på. Den kommer tycka det är kul, jag känner det, säger hon och skrattar.

– Vi har ju fött massor av barn under den tiden som vi har jobbat, säger Amanda Schulman.

Systrarna Amanda Schulman och Hannah Widell i mitten mellan Dilan Gwyn och Julia Ragnarsson som spelar huvudrollerna i Viaplays ”Två systrar”.

Men innan dess är det premiär för ”Två systrar” som streamas i åtta avsnitt på Viaplay med premiär 5 september. Dilan Gwyn, 34, och Julia Ragnarsson, 29, spelar de två systrarna i serien.

– Man har ju alltid fått frågan: ”Vem ska spela dig i filmen om dig själv?” och helt plötsligt händer det här. Jag är mycket nöjd med Julia Ragnarsson måste jag säga, säger Hannah Widell.

– Det är helt fantastiskt. De är ju lite yngre än vad vi är, det känns bra också, säger Amanda Schulman med ett skratt.

ANNONS EXTERN LÄNK

Missa inte: Den nya muminmuggen för 2021 finns hos Cervera – beställ här!

Nordic Nest

Publisert:

LÄS VIDARE

Jens Hultén om tidigare missbruket: ”Krävdes flera år av terapi och möten”

ÄMNEN I ARTIKELN

Hannah Widell

Amanda Schulman

Björn Ulvaeus

Viaplay

Julia Ragnarsson

Dilan Gwyn