Johanna Nordström om kärleken: ”Umgås hela tiden”

Berättar om kärleken, festandet och förväntningarna inför Globen-spelningarna

Publicerad 2022-04-06

52 gig på 30 veckor gjorde att hon blev sjuk och tappade rösten.

Nu försöker Johanna Nordström ta det lugnare – och laddar inför två shower i Globen med att umgås med pojkvännen Adam Smedberg.

– Vi är verkligen där i nykär-fasen, säger hon.

Efter fredagens inhopp i ”Masked singer” där hon ersatte en sjuk Nour El Refai laddar Johanna Nordström, 26, nu för två nästintill utsålda shower i Globen. Det är den uppskjutna turnéfinalen som äntligen ska bli av 27 och 28 maj.

– Jag ser fram emot det jättemycket. Det har varit på gång så länge. Jag skulle ju först ha gjort det i januari, men så kom restriktionerna tillbaka. Så det ska bli så kul att få avsluta turnén ordentligt och göra det inför så mycket folk. Det kommer vara en så sjuk känsla, jag kommer nog aldrig få uppleva den typ av känsla eller uppträdande igen.

Johanna Nordström.
Johanna Nordström.

Vågar inte utlova egen sång i Globen

Johanna Nordström gjorde själv succé som Draken i ”Masked singer” förra året, men åkte ut i semifinalen och fick då aldrig sjunga utan mask. När hon under årets inspelning ryckte in för för Nour El Refai saknade hon inte att själv sjunga.

– Jag sitter mycket hellre i panelen än står på scenen. Jag fick tillbaka alla känslor som att jag skulle ta på mig dräkten igen när jag kom till studion. Så det här var väldigt mycket skönare. Nu kanske inte alla i maskerna är lika rädda som jag var, men jag föredrar att sitta i panelen, säger hon.

Men till turnéavslutningen, kan man kanske hoppas på lite sång i showen då i Globen?

– Det vet man aldrig, säger hon och skrattar.

– Det kommer att hända lite saker utöver showen, men om jag sjunger eller inte... det får folk vänta och se helt enkelt.

Johanna Nordström tillsammans med resten av ”Masked singer”-panelen, Måns Zelmerlöw, Felix Herngren och Pernilla Wahlgren.
Johanna Nordström tillsammans med resten av ”Masked singer”-panelen, Måns Zelmerlöw, Felix Herngren och Pernilla Wahlgren.

Du har pratat en del i podden om att du varit sjuk, tappat rösten och så, har det blivit för mycket jobb?

– Nej, men det var det under turnén. jag gjorde 52 gig på 30 veckor. Det blev jävligt mycket och samtidigt jobbade jag med podden vid sidan av. Så det var en period när det var för mycket jobb. Nu har jag blivit bättre på att lugna ner och inte ta på mig lika mycket som jag gjorde innan.

”Festar inte mer än nån annan 26-åring”

Har det varit för mycket festande också?

– Ja, det är det väl alltid skulle jag säga. Fast både och. Jag festar inte mer än nån annan jävla 26-åring. Det är mer att jag pratar om det och visar det mer. Men det är klart att man kan dra ner på det.

Säger du så bara för att jag frågar?

– Hahaha ja, antagligen.

I januari visade Johanna Nordström upp pojkvännen Adam Smedberg, 23, för första gången och paret har sedan dess synts flitigt tillsammans, bland annat på en av Melodifestivalens efterfester.

– Det går jättebra, det är toppen, säger hon på frågan om hur det går med kärleken.

Vilket stadium är ni i, är det nykär-fasen, flytta ihop-fasen eller träffa föräldrarna-fasen?

– Det är nästan lite allt av det, får man säga. Vi är verkligen där i nykär-fasen, men vi trivs i varandras sällskap och umgås hela tiden, det är toppen.

LÄS VIDARE