Sista dagen i Depp-Heard rättegången

Av:  TT

Efter mer än en månad i domstol inleds den sista dagen i den högprofilerade rättegångstvisten mellan Johnny Depp och Amber Heard.

Skådespelarna och ex-makarna Johnny Depp och Amber Heard har suttit i rätten med hela världen som publik i över en månad. Det före detta skådisparet har vittnat om allt från misshandel och avföring i sängen till avhuggna fingrar.

Fredagen är den sista dagen i rättegångssalen i Virginia, USA, men vilken dag målet avgörs återstår att se. Efter slutpläderingen ska juryn sammanträda, vilket kan ta allt från några timmar, till flera dagar.

Rättegången inleddes när Johnny Depp, 58, stämde sin 23 år yngre ex-hustru på 50 miljoner dollar för påstått förtal efter en krönika hon skrev i Washington Post där hon beskrev sig själv som ”en offentlig person som har upplevt våld i en nära relation”.

Heard nämnde inte Depps namn i krönikan som publicerades i tidningen Washington Post. Men enligt hans advokater var hans karriär över i och med publiceringen.

Amber Heard kräver i sin tur 100 miljoner dollar för det ”omfattande fysiska våld och de övergrepp” som Johnny Depp utsatt henne för.

Flera kändisar som har haft tidigare relationer med eller arbetat med Depp och Heard har vittnat. Bland annat modellen Kate Moss, Tesla- grundaren Elon Musk och skådespelaren Jason Momoa.

Parallellt med den live-sända förtalsrättegången har en folkdomstol bildats på sociala medier, där ett tydligt parti för Depp framträder. En video på Tiktok med namnet ”justice for Johnny Depp” har till exempel över 23 miljoner visningar.

Publisert: