BTS i Vita huset: ”Vill höja våra röster”

Talar om ökningen av hatbrott mot asiater

K-popbandet BTS talade i Vita huset under tisdagen.
K-popbandet BTS talade i Vita huset under tisdagen.

BTS vill belysa den kraftiga ökningen av hatbrott mot asiater i USA.

Nu har de träffat landets president Joe Biden.

– För att sätta stopp för det här vill vi åter belysa ämnet och höja våra röster, säger bandet på en pressträff i Vita huset.

K-popfenomenet BTS har varit på plats i Vita huset för att prata om rasism, rapporterar CNN.

Besöket kommer efter att hatbrott mot asiater i USA ökat kraftigt som en följd av coronapandemin med över 10 000 rapporterade händelser mellan mars 2020 och december 2021.

– Det är en stor ära för oss att bli inbjudna till Vita huset för att prata om de viktiga ämnena som är hatbrott mot asiater, inkludering och mångfald.

– Vi är förkrossade av den senaste ökningen av hatbrott, och hat mot asiater i USA. För att sätta stopp för det här vill vi åter belysa ämnet och höja våra röster, säger bandet under en pressträff.

BTS.
BTS.

”Hånats för hur vi ser ut”

BTS är en av världens största grupper med hits som ”Butter” och ”Dynamite”.

På plats i Vita huset höll de en presskonferens innan mötet med president Joe Biden.

– Vi är här idag tack vare vår ”armé”, våra fans från hela världen, som har olika nationaliteter och kulturer och som talar olika språk.

Förra året delade BTS med sig av sina egna upplevelser på ämnet i samband med att åtta personer dog efter skjutningar på spa-salonger i USA. Då var sex av offren asiatiska kvinnor.

”Vi minns stunder då vi varit med om diskriminering för att vi är asiater. Vi har fått utstå glåpord utan anledning och har hånats för hur vi ser ut. Vi har till och med fått frågan om varför asiater pratar engelska. Vi kan inte sätta ord på hur ont det gör att bli föremål för hat och våld för en sådan anledning”, skrev bandet då på Twitter.

Rockbjörnen
Publisert:

LÄS VIDARE