PRESENTERAS AV

Nano kommer till Svenska hjältars skolturné i Globen

1 av 2 | Foto: JIMMY WIXTRÖM

avOlle Kvarnsmyr

NÖJE

Efter succén i Melodifestivalen. Nu kommer en öppenhjärtlig Nano till Svenska Hjältars stora skolturné i Ericsson Globe den 30 maj.

Nu är det klart att Nano kommer till Svenska hjältars stora skolturné i Ericsson Globe den 30 maj.

Konferencier är Mark Levengood.

Evenemanget är starten på skolturnén. I Globen samlas upp till 5 000 högstadieelever kring teman som mobbning och civilkurage.

Nano, 30, vann tittarnas hjärtan i Melodifestivalen. Han kommer att sjunga en låt och dessutom berätta om hur han vände sitt liv från droger, alkohol och fängelse till familjeliv och artistkarriär.

Andra medverkande är Linnéa Claeson, handbollsproffset som blivit känd för sin kamp mot näthat, och Mats Melin, folkkär profil från Glada Hudik-teatern.

Svenska Hjältar startade för 11 år sedan och hyllar minst 200 vardagshjältar om året. I december hyllas några av hjältarna i en tv-sänd gala.

– Vi har träffat skolelever runt hela landet och pratat om att lära sig bli modig och ta ansvar och om hur det är att småningom bli vuxen. Nu ska det bli roligt att få träffa alla åttor och nior i Stockholm. I mötet med våra hjältar får de lära sig hur man kan göra för att kanske själv en dag ha det mod som krävs för att bli en sann hjälte, säger Mark Levengood.

För anmälan till skolturnén - KLICKA HÄR

ARTIKELN HANDLAR OM