Filippa Rådin: ”Jag ritar Anjas kläder och bestämmer frisyr”

avAlexandra Carlsson Tenitskaja

1 av 6 | Foto: Magnus Sandberg
Anja Pärson tillsammans med sin fru Filippa Rådin.

Under onsdagens genrep inför finalkvällen i Let’s Dance är det svettigt i studion.

Finalisten och före detta skidåkaren Anja Pärsons fru Filippa Rådin är på plats för att stötta sin maka under den sista, tuffa veckan.

– Så är det när man är fru, man ställer upp i alla lägen, säger Filippa.

Det är inte bara de två finalisterna med respektive danspartners som är på plats för att öva i studion inför fredagens final.

Även deltagare som åkt ut tidigare under säsongen kommer återigen att synas i rutan på fredag. Dock är det bara Anja Pärson som har med sig sin livskamrat till det svettiga genrepet.

Myser i pausen

Mellan två danser som lämnar både Anja och hennes danspartner Calle Sterner väldigt andfådda, passar Anja på att mysa lite med sin fru Filippa som uppmärksamt iakttar dansen från läktaren.

När det äntligen är dags att sparka av sig dansskorna och byta till gympadojor är det Filipa som rusar upp och hämtar och hjälper till.

– Så är det när man är fru, man ställer upp i alla lägen, säger Filippa Rådin och ler.

Tacksam för vänskapen till Calle

Filippas stöd för Anjas deltagande har sträckt sig över alla tio veckor. Hon berättar att trots det tidskrävande programmet är hon glad att Anja ställde upp.

– Jag är väldigt glad och tacksam över vänskapen till Calle som hela familjen har fått efter att Anja haft honom som danspartner. Han är en fantastisk person.

Har ritat klänningarna

Och förutom att finnas där som ett mentalt stöd har Filippa även haft ett finger med i spelet gällande Anjas scenkläder.

– Jag har ritat hennes klänningar och det är jag som bestämmer hur hon ska se ut i håret. Sen tar jag ut henne på restaurang och masserar hennes fötter efter repetitionerna. Jag är en dansfru, säger Filippa och skrattar.

ARTIKELN HANDLAR OM