Henemark krävs på 83 000 kr

NÖJE

Camilla Henemark knäckt efter domen: Jag orkar inte längre

1 av 4
”JAG BARA GRÅTER”Camilla Henemark är förtvivlad efter beskedet att hon tvingas betala tillbaka pengar som hon har fått i försörjningsstöd. ”Just nu vet jag inte vad jag ska göra. Jag bara börjar gråta”, säger hon.

Nu krävs Camilla Henemark på drygt 80 000 kronor.

Enligt rätten har artisten tagit emot försörjningsstöd - som hon inte har rätt till.

– Jag har inte längre ork, säger Henemark till Nöjesbladet.

Camilla Henemark, 49, har drabbats av ett tungt bakslag.

Ett oenigt beslut i Förvaltningsrätten tvingar artisten att betala tillbaka 83 193 kronor till Stockholms stad. Pengar som hon under 2010 har fått i försörjningsstöd.

”Skadat anseendet”

– Jag trodde det här var ett skämt från början. Det här kommer att drabba mig. Det kan ta år tills det här är löst. Just nu vet jag inte vad jag ska göra. Jag bara börjar gråta. Jag förstår att man brukar anse att det inte finns rök utan eld. Men jag har lämnat alla uppgifter jag kan och det har nu blivit offentligt. Det har skadat mitt anseende redan nu, säger hon.

En utredning drogs i gång när man fått in uppgifter om att Henemark haft två företag och fått inkomster på 200 000 kronor efter en turné i Tyskland.

Den uppgiften ger hon inte mycket för.

– Den här tiden låg jag på sjukhus. På sluten avdelning. Så jag förstår inte hur jag kunnat vara i Tyskland. Jag har inte pass eller leg, säger hon.

Camilla planerar att överklaga domen.

Men först måste hon återbetala pengarna.

– Jag har inte pengarna. Jag har inte fått in något på min bok ”Adjö det ljuva livet”. Jag hoppas den säljer mer. De undersöker om jag har betalningsförmåga och det har jag inte just nu. Jag måste betala det här och sen får jag tillbaka det när jag vinner målet.

I dag bor Camilla Henemark i en försökslägenhet i andra hand, som stadsdelsförvaltningen hyr ut.

Hon är fortfarande knäckt efter att hon sparkades ur Army of Lovers, genom ett öppet brev.

– Jag fick en posttraumatisk stressreaktion efter Melodifestivalen.

Känner sig utnyttjad

I dag har hon svårt att hitta kraft i livet.

– Jag är gammal och har inte längre ork. Jag kanske inte har ork att komma tillbaka till livet igen. Det här blir droppen som sparkar undan mitt kämpande i två-tre år. Jag visste någonstans att mattan skulle dras undan. Det spelar ingen roll hur man gör. Jag känner mig utnyttjad just nu.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!