Naturligt snyggt

Naturlig skönhet, och naturlig hudvård i synnerhet, har tagit ett stort kliv in i våra hjärtan. Borta är de trista förpackningarna med lika trist innehåll. Numera bjuder de naturliga märkerna på lika mycket innovation som snygg design.

Gwyneth Paltrow är känd för sin förkärlek till naturliga märken.
Gwyneth Paltrow är känd för sin förkärlek till naturliga märken.

De senaste åren har marknaden fullkomligt exploderat med smarta lösningar i förpackningar vi faktiskt vill visa upp på vår badrumshylla. Numera kan vi hitta allt från fantastiska foundations till serum och tvättkrämer som inte bara gör gott för huden utan även för naturen. Här är fem produkter som gör oss (och kändisarna) lite extra glada!

”Compact foundation”, Kjaer Weis, 615 kr

Vad gör den? En vårdande foundation med en krämigt återfuktande känsla. Innehåller inga ämnen som täpper till huden så den passar alla hudtyper. Dessutom kan du köpa en refill till den vackra metallhylsan så produkten blir billigare vid ditt andra köp!

Vem älskar den? Gwyneth Paltrow älskar märket och har bland annat skrivit om det på sin sajt Goop.

”Super toning body oil”, Balance me, 255 kr

Vad gör den? En återfuktande kroppsolja som ska förbättra hudtonen, jämna ut hudytan och stimulera cirkulationen.

Vem älskar den? Claudia Schiffer har enligt Balance me sagt: ”Jag älskar att smörja in min mage med naturliga produkter. Jag tycker att det hjälper mot bristningar samtidigt som huden blir mjuk och återfuktad. Balance me super toning oil är en favorit.”

”Super bioactive reparing oil complex”, Estelle & Thild, 495 kr

Vad gör den? En anti-age olja som ger lyster och fukt till torr hy. Den innehåller extrakt från marina mikroalger som matar huden med antioxidanter, en viktig komponent för att skydda huden mot åldrande.

Vem älskar den? Estelle & Thild har en trogen skara kändisar som älskar deras produkter. Bland anar Sofi Fahrman och Marie Serneholt. Just denna olja har designern Valerie Aflalo uttalat sig så här om: ”Oljan i kombination med dagkrämen gör huden otroligt mjuk”.

”Carrot butter cleanser”, The organic pharmacy, 465 kr

Vad gör den? En tvätt i samma form som ett kroppssmör. Ska ta bort smuts och smink samtidigt som hudens fuktnivåer bevaras. Ska även passa fet hy eftersom den sägs balansera fettproduktionen i huden.

Vem älskar den? Kylie Minogue är ett stort fan av produkten enligt The organic pharmacy.

”Vamp à NY”, Honoré des prés, 755 kr

Vad gör den? En helt ekologisk parfym som ska förkroppsliga atmosfären i New York. Innehåller inga färgämnen och har noter av tuberos, rom och bourbon vanilj. Mums!

Vem älskar den? Jessica Alba sägs vara ett fan av märket och speciellt ”Vamp à NY”.

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN