”Jag är en konstant motpol till penisfest”

”Lesbiska syjunta!”

Skrek en man på stan åt Bianca Kronlöf. Sedan spottade han henne i ansiktet.

Det är priset för att göra ny, utmanande humor.

– Jag är mer än en konstant motpol till en penisfest, säger hon.

Bianca Kronlöf, 29, har gjort nätsuccé med karaktären ”Snubben” på Youtube. Klippen handlar om feminism och antirasism. Det väcker vrede.

Nu öppnar Bianca Kronlöf bara mejl som inleds med bilder på ballerinor och hjärtan.

– Jag läser aldrig kommentarsfälten på mina egna sidor. Jag har bara ett liv, och orkar inte ägna det åt att läsa om hur folk ALDRIG skulle knulla mig NÅGONSIN, och man ba, det var inte därför jag gjorde videon, säger hon.

”Blev så jävla chockad”

Ingen har knackat på dörren, men ibland har hoten klättrat utanför mejlkorgen.

– En gång kom en kille fram till mig och en kompis på stan. Han skrek ”lesbiska syjunta!” och så spottade han mig rakt i ansiktet. Det var sådant dåligt spott. Sprej uppifrån och ner. Och jag blev bara så här, du jag syr inte i grupp!

Sa du det?

– Nej jag blev så jävla chockad. Jag bara stod där och tänkte att jag hade hepatit b i hela ansiktet. När någon spottar på en är det svårt att komma på någonting smart att säga. Det är bara, åh fy fan, och så polisanmäler man det, och så händer ingenting.

Men ”Snubben” har genererat mer än hat och spott. Nu får Bianca Kronlöf tillsammans med systern Tiffany Kronlöf, 27, en egen tv-serie i SVT flow.

De vill göra någonting som fattas i humortablån.

– Nu, när vi har åtta avsnitt i public service måste vi använda dem till någonting annat än bara prutt och kul. Någonting viktigt, säger Tiffany Kronlöf.

Och ”viktigt” handlar inte bara om att vara ”tjejer som gör en ny typ av humor”.

– Det är inte en revolution att två tjejer gör någonting roligt. Ofta låtsas det som att det är det, och då suddas tidigare prestationer ut. Vad händer med mig och Tiffany när vi är över 30 och inte de nya, unga tjejerna längre? Får vi inte jobba mer då? Då blir vi bara en konstant motpol till en stor penisfest, säger Bianca Kronlöf.

Programmet ”Full patte” med Bianca och Tiffany Kronlöf har premiär i SVT flow den 24 april.

Publisert: