Figuren i boken fick Pamelas porrnamn

NÖJE

HOLLYWOOD

Övergrepp, utvik, lesbisk sex och orgier.

Det är bara några av inslagen i en kommande roman av Pamela Anderson.

– Den bygger på mitt liv, säger hon.

Foto: Pamela Anderson.

I början av augusti släpps romanen "Star" i USA. Handlingen kretsar kring den sexiga men naiva småstadsflickan Star Wood Leigh som viker ut sig i en Playboyliknande tidning och hamnar i Hollywoods hetluft.

Det var precis vad som hände Pamela från Vancouver Island i Kanada.

Orgie

Redan tidigt i boken på närmare 300 sidor har huvudpersonen lesbisk sex med en kompis. Senare hamnar hon i en orgie med sin älskare, en rockstjärna, och har en romans med en annan tjej, Bambina. Det är med andra ord gott om sex i boken.

– Jag tror att Star och jag har haft ungefär lika mycket, säger Pamela i New York Post.

Skådespelerskan har skrivit boken tillsammans med författaren Eric Shaw Quinn.

Omslaget visar dock bara Pamela, sparsamt klädd.

Författarnas första steg var att döpa huvudfiguren. Pamela säger att hon valde sitt "porrnamn".

– Någon sa en gång till mig att man kan finna sitt porrnamn genom att ta husdjurets namn och kombinera det med namnet på den gata där man växte upp, säger hon.

Svartsjuk pojkvän

Star Wood Leigh bor på en av öarna i södra Florida. Hon jobbar i en skönhetssalong på dagarna och som servitris på kvällarna. Jobbuniformen på restaurangen består av en t–shirt med texten "Shuck me, suck me, eat me raw". Privatlivet är miserabelt. Hon lever med sin våldsamma och svartsjuka pojkvän från högstadiet.

Det nya livet inleds när hon zoomas in på en storbildsskärm på en fotbollsmatch och blir taleskvinna för ett bryggeri. Det leder till omslag och utvik i Mann Magazine, flytt till Los Angeles och en värld med middagar, shopping och fester – allt betalt av rika och mäktiga män.

Pamela, som upptäcktes när hon zoomades in på en fotbollsmatch i Vancouver, vill inte avslöja vilka av bokens vilda händelser hon upplevt.

– Jag vill lämna lite över till fantasin, säger hon.

Magnus Sundholm