Joe Labero på iskallt uppdrag

NÖJE

Jonas Åkerlund regisserar nya showen – i Jukkasjärvi

1 av 2 | Foto: tar det kallt i lappland Den svenske magikern Joe Labero byter heta Las Vegas mot smällkalla Jukkasjärvi.

Joe Labero gör amerikansk tv – i Jukkasjärvi.

Madonna-regissören Jonas Åkerlund filmar magikerns nya show.

– Det blir ett riktigt mästarmöte, säger Joe Labero.

Från Las Vegas till Lappland. Kontrasterna blir enorma när magikern Joe Labero nu lägger sista handen på nya föreställningen ”Frozen”.

Jukkasjärvi Globe Theatre – en kopia av Shakespeares The Globe i London – är spelplats för showen som får storpremiär den 22 januari.

”Han tar en paus”

”Frozen” filmas för amerikansk tv av svenske superregissören Jonas Åkerlund. – Jonas och jag har pratat om att jobba ihop i flera år, och det känns fantastiskt att han tar en paus från arbetet med Madonnas turnéfilm för att göra det här med mig. Han är verkligen en mästare på det han gör, säger Joe Labero till Aftonbladet.

Av naturliga skäl spelar just is och snö en huvudroll i föreställningen.

– En idé är att jag ska låna till exempel en ring från någon i publiken, låta den försvinna i ett eldklot och sedan lämna tillbaka den infryst i en iskub. En annan grej vi skissar på nu är att lägga mig i en vattentank och sedan frysa in mig i ett stort isblock.

Det låter farligt.

– Det är klart att det finns en fara, det gör det alltid när man prövar nya idéer. Vad som helst kan hända, men det är ju också en del av tjusningen.

Just nu pågår förhandlingar med flera amerikanska tv-bolag.

”Otrolig miljö”

– Miljön där uppe här ju helt otrolig, kylan ger en extra häftig dimension och det känns kul att kunna föra ut en skandinavisk touch i tv-världen.

Aftonbladet har förgäves sökt Jonas Åkerlund för en kommentar.

Martin Söderström