Europe laddar för schlagern

NÖJE

...och Lena Ph kan göra dem sällskap i nästa års tävling

Europe är aktuella för schlager-debut - och Lena Ph blir joker.

Tv-stjärnan Tobias Kagelind, Gladys del Pilar, Petra Nielsen, LaGaylia Frazier och Sarek är andra nya namn som är klara för Melodifestivalen.

Foto: MICHAEL JOHANSSON
DE RÄKNAR NER - ÄNDA TILL FINAL? I slutet av 80-talet fick Europe en världshit med "The final countdown". Nu kan de göra comeback - i Melodifestivalen.

Om knappt en vecka offentliggör SVT namnen på de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2004.

Men för rocklegendarerna i Europe är det också "The final countdown".

Enligt säkra källor har den återuppståndna gruppen fått en av fyra specialinbjudningar till tävlingen och långt gångna förhandlingar pågår.

Lena med som joker

Aftonbladet har tidigare avslöjat att Lasse Berghagen och E-Type erbjudits att skriva och uppträda med låtar som är direktkvalificerade till tävlingen.

Nu är även Lena Ph ny medlem i den exklusiva skaran.

- Jag kan varken bekräfta eller dementera det, säger Lena och hänvisar till SVT.

Projektledaren Thomas Hall säger att "jokrarna" kommer att avslöjas i anslutning till tävlingen.

Profil från ZTV

Aftonbladet har sedan tidigare avslöjat drygt ett dussin av de tävlande artisterna i Melodifestivalen 2004. Via uppgifter från initierade källor är listan nu i det närmaste komplett.

Nu är det klart att ZTV-profilen Tobias Kagelind sjunger låten "Are you ready or not" tillsammans med gruppen La Roxx.

Gladys återvänder

Dessutom gör Gladys del Pilar sin tredje start i rad i tävlingen, nu med låten "Baby I can"t stop". Vid sin sida får hon troligen Blossom Tainton och Sharon Dyall.

Sarek återvänder också till Melodifestivalen med låten "Älvorna", som tidigare även erbjudits Thorsten Flinck, Thomas Di Leva och Helen Sjöholm.

Hela havet stormar

Den senaste månaden i schlagervärlden kan liknas vid leken hela havet stormar. Flera artister har prövat låtar, ratat dem - och ändrat sig. "Rhapsody in rock"-stjärnan LaGaylia Frazier ska nu vara den hetaste kandidaten till låten "It"s in the stars", som tidigare nobbats av bland andra Emma Andersson från "Expedition: Robinson". Och Petra Nielsen sjunger, enligt uppgift, låten "Tango tango", som ratats av bland andra Andrés Esteche och Lena Ph.

4 jokrar och 32 bidrag

- här är artisterna som gör upp i Melodifestivalen nästa år

4 jokrar och 32 bidrag - här är artisterna som gör upp i Melodifestivalen nästa år. Läs mer längre ner på sidan.

Dan Panas