Sekreteraren fick provdejta Carolas kille

avMalin Collin

NÖJE

”Hon vet vilka kriterier som är viktiga för mig”

Foto: skriver på självbiografi Carola Häggkvist filar på sina memoarer som ska släppas 2013. Någon titel finns ännu inte. ”De bästa är redan tagna, som ’Min resa’”, säger hon.

Hon är en av Sveriges mest kända singelkvinnor.

Men provdejta – det får sekreteraren göra.

– Det är inte konstigt att låta en väninna kolla in en snubbe innan, säger Carola Häggkvist.

Foto: Skavlan.

Sångerskan är i kväll gäst i ”Skavlan” på SVT. När samtalet glider in på män berättar stjärnan om hur hon går tillväga i dejtningens värld. I stället för att själv träffa mannen skickade hon vid ett tillfälle sin sekreterare på en provdejt.

– Hon checkade in snubben innan jag tog tid att ens träffa honom. Hon var redan anställd så då kunde hon ju göra det, säger hon i programmet.

Och Carola Häggkvists sekreterare släpper inte igenom vem som helst till sin arbetsgivare.

– Han fick aldrig dricka kaffe med mig, säger Carola i programmet.

Svårt att hitta partner

När Nöjesbladet träffar Carola Häggkvist, 44, efter tv-inspelningen berättar hon om hur svårt det kan vara att hitta en partner när man är så berömd.

– Det finns en del modiga som hör av sig på mejlen. Då känner man ”wow, vad spännande”. Men det är inte konstigt egentligen att man låter en väninna kolla in en snubbe innan. Det är inte så lätt. Även personer ser annorlunda ut i verkligheten än bilderna de skickar in, säger hon.

Har du och din sekreterare samma killsmak?

– Hon har varit min väninna i många år så det är lugnt. Hon vet vilka standardkriterier som är viktiga för mig.

Berättar allt

Exakt vilka kriterier som Carola Häggkvist tycker att en man bör ha vill hon inte gå in på.

– Man vill inte att det ska bli en släng- och dängvara heller för det är ju något som är heligt, den här kärleken. Jag vill inte gå in på det. Då måste man hitta ett schyst sätt göra det. Kanske i min bok som jag skriver, säger hon.

Under många år har det pratats om att Carola Häggkvists memoarer ska komma ut. Nu är det bestämt att boken ges ut om tre år, samtidigt som hon firar 30 år som artist.

– Jag utgår från att jag berättar allt i den. Jag vill inte ha några bromsar när jag skriver. Bonnier tyckte det var jättebra att jag skriver själv, säger hon.

Vad självbiografin ska heta är inte klart ännu.

– De bästa är redan tagna, som ”Min resa”. Man vill också att det ska vara en grym titel som säger det boken handlar om och som samtidigt är ”up to date”.

ARTIKELN HANDLAR OM