Nu stäms ”Elaka kocken” av missnöjd krögare

Foto: TV3
”Fejkat” I torsdagens avsnitt av ”Kniven mot strupen” gjorde kocken Alexander Nilson en grundlig genomgång av Västerås-restaurangen – och hittade massor av smuts. Nu anklagar restaurangägaren produktionern för att ha fejkat.

avJosefine Hökerberg, Sebastian Chaaban

NÖJE

TV-tittarna kunde i går kväll se hur tv-kocken Alexander Nilson räddade restaurangen från katastrof i programmet ”Kniven mot strupen”.

Men nu anklagar krögaren Strix för lögn och fejkade inslag – och stämmer produktionsbolaget.

– De ljög för oss, säger  krögaren till VLT.

Alexander Nilson.

Som en svenskversion av stjärnkocken Gordon Ramsay, reser Alexander Nilson runt i landet och räddar restauranger från total katastrof i programmet ”Kniven mot strupen”.

På bara fem dagar lyckas han få ordning på de mest hopplösa matställena.

I torsdagskvällens program besökte Nilsson  en  restaurang i Västerås.

Och hans omdöme var hårt:

– Direkt när man går in på det här stället, i köket och alltihop, det luktar för taskigt, säger han i programmet.

Dessutom tyckte han att hela inredningen måste bort.

Anklagar Strix för lögn

I programmet gör Alexander Nilson om hela restaurangen, såväl inredning, som namn och meny.

Och ägaren  verkar vara nöjd och belåten med hjälpen.

Men tv-bilderna avslöjade inte hela sanningen.

Nu stämmer krögaren produktionsbolaget Strix, som ligger bakom programmet.

Enligt mannen ljög Strix om hela konceptet – och enligt honom var flera av torsdagens inslag fejkade.

– De sa åt oss att inte städa och sen gick de in och filmade dagen efter när det var smutsigt. Jag har under mina nio år på krogen varit med om att man inte spolat av golvet kanske två gånger, så dålig restaurang var vi inte, säger han till VLT.

"Stämmer inte"

Men Alexander Nilson nekar till anklagelserna.

– Det stämmer inte. Vi säger absolut inte till dem att smutsa ned för programmet. Allt är på riktigt, säger han.

Han vill inte kommentera stämningen, eftersom den inte gäller honom personligen.

– Du får vända dig till produktionsbolaget, säger han.

Varken krögaren eller personalen är nöjda med de ändringar som Alexander Nilson genomförde. Efter att programmet sändes har den nya inredningen och menyn bytts ut.

– Kockarna kände sig förnedrade. De är fortfarande människor, säger ägaren till VLT.

Enligt krögaren blev restaurangen även lovade varor och tjänster till ett värde av 4 miljoner kronor – men det de fått hittills ska vara långt under den summan.

Aftonbladet har förgäves sökt produktionsbolaget Strix för en kommentar.

ARTIKELN HANDLAR OM