Jacksons pappa anklagar arrangör för sonens död

avBjörn Berglund

Foto: AP
Joe Jackson menar att konsertarrangören bär ansvaret för Michaels död.

Det är snart ett år sedan Michael Jackson dog av hjärtstillestånd i sitt hem i Los Angeles. Och omständigheterna kring hans död är fortfarande omstridda.

Nu påstår popstjärnans pappa att företaget AEG Live ligger bakom sonens död.

Michael Jacksons läkare Conrad Murray har blivit åtalad för att ha orsakat popstjärnans död för snart ett år sedan.

Men Jacksons pappa, Joe Jackson nöjer sig inte med det. Nu skyller han Michaels död på företaget AEG Live – det företag som arrangerade Michaels aldrig genomförda come back-konserter i London, rapporterar CNN.

Pressade läkaren

I en 169 sidor lång skrivelse till myndigheterna i Kalifornien anklagar han företaget för att ha hetsat Michael Jackson att ta ut sig. Han menar också att AEG Live pressat Conrad Murray att ge mer och mer lugnande och smärtstillande medel till Jackson då han inte orkade repetera så mycket som företaget ville.

”Praktiserade utan licens”

Enligt Joe Jackson hade företaget lovat att tillhandahållia bland annat en sköterska och hjärt- och lungräddningsutrustning, utan att göra det i slutändan. Han menar att Michaels liv hade gått att rädda om företaget uppfyllt kraven. Han påstor också att AEG praktiserat medicin utan licens.

– Hade AEG inte brutit mot kalifornisk lag hade Michael Jackson inte dött den 25 juni, står det i skrivelsen, enligt CNN.

AEG Live har avböjt att kommentera anklagelserna.

ARTIKELN HANDLAR OM

Klick!