Publicerad:
Uppdaterad:

Efter After Dark: Christer Lindarw vill inte gå i pension

Spelar i kommande tv-serie: ”Inte så att det ramlar roller över en”

Av: Torbjörn Ek

Publicerad:
Uppdaterad:

Christer Lindarw, 65, har njutit av ledigheten efter avskedsshowen ”This is it”.

Nu siktar han mot nya utmaningar – men tackar inte ja till vilka jobb som helst.

– Ska man göra nåt annat än After Dark så vill man att det ska vara nåt som passar bra, eller sticker ut, eller är fullständigt oväntat, säger han.

Med föreställningar ”This is it” som visades på såväl Rondo i Göteborg, Oscarsteatern i Stockholm och som togs på Sverigeturné tog After Dark farväl med en sista stor show.

På lördagskvällen visas avskedsshowen på SVT1 20.00 och sedan sista föreställningen har Christer Lindarw passat på att vara helt ledig.

Nästan.

– Jag har bara varit ledig både vår, sommar och höst. Det var också vad jag ville när vi avslutade ”This is it”, säger han.

– Jag ville känna att jag för en gångs skull hade en ledig period utan att ha projekt framför mig som jag skulle ta tag i. Jag har velat vara ledig så länge att jag börjar känna att det är tråkigt. Det har varit nästan farligt skönt och än är jag inte helt uttråkad.

Men så visar det sig också att Christer inte alls har varit helt ledig.

– Jag spelade in en liten biroll i en tv-serie i somras. det var roligt, säger han utan att avslöja var eller när han kan väntas dyka upp.

Men han har också tackat nej till jobb.

– Jag fick ett erbjudande om en musikalroll nästa höst, men jag kände inte att den var helt rätt, så den tackade jag nej till. Ska man göra nåt annat än After Dark så vill man att det ska vara nåt som passar bra, eller sticker ut, eller är fullständigt oväntat, säger Christer Lindarw.

1 av 2 | Foto: Jimmy Wixtröm
Christer Lindarw.

För han har inga planer på att gå helt i pension trots att han har njutit av ledigheten det senaste året.

– Nej, jag kommer inte klara av att totalpensionera mig än. det tror jag inte att man mår bra av heller att bara inte göra nånting. Så nåt blir det framöver, men vad har jag inte kommit fram till än.

Du lär väl inte stå utan erbjudanden när du väl känner att du inte vill vara ledig längre?

– Jo, fast det är inte så att det ramlar roller över en. Vi har alltid varit väldigt självgående med After Dark och då är man inte den första som någon tänker på när de ska sätta roller i något annat. Jag får nog se till och vara framme och själv räcka upp handen för att visa att jag är intressera, säger han.

Publicerad:

LÄS VIDARE

Publicerad: