Andréa vann ”Hela Sverige bakar” – efter tårtkaoset

avLinn Elmervik

Tårtkaoset var nära att fälla henne.

Sedan tog Andréa Brändström, 29, hem segern i ”Hela Sverige bakar”.

– Det känns helt otroligt, säger hon.

1 av 2 | Foto: TV4
Andréa Brändström.

Andréa Brändström kammade hem vinsten i årets säsong av ”Hela Sverige bakar” i TV4.

Men ogräddade bottnar och misslyckade cakepops var nära att bli hennes fall.

Andréa – som i vanliga fall har tårtor som specialitet – var inte alls nöjd med sin insats i finalens bakutmaning. Uppdraget att baka en födelsedagstårta till tioåriga Emelie gick inte som Andréa hade hoppats.

– Jag hade sett fram emot att baka en tårta för det är det jag tycker är roligast. Sedan gick det inte riktigt som jag önskade. Jag var absolut inte nöjd med mitt bakande, varken förbaket eller det tekniska, säger hon.

”Helt ofattbart”

Men både tårtan och bakverken gick hem hos juryn. Andréa Brändström slog ut konkurrenterna Bradley Peter och Johanna Bergström och tog hem hela tävlingen.

– Det känns helt otroligt. Det var väldigt overkligt och väldigt mycket känslor den dagen. Jag fick träffa min familj för första gången på en månad, och det var mycket press och mycket stress. När jag hörde mitt namn kunde jag inte förstå att det var sant. Det var helt ofattbart.

I vinsten ingår som vanligt att ge ut en egen bakbok och i kväll släpps Andréa Brändströms alster ”Från fika till fest”.

Vill öppna eget

Sedan inspelningarna av ”Hela Sverige bakar” avslutades i somras har hon varit föräldraledig, men för en månad sedan gick hon tillbaka till jobbet som gruppträningskordinator på halvtid. Parallellt har hon fortsatt baka.

– Jag tar mycket beställningar och har gjort lite företagsevent, säger hon.

Drömmen är att kunna fokusera helt på bakkarriären.

– Att så småningom få öppna något eget där jag får servera tårtor och frukostar och där folk kan få ta del av allt jag bakar. Men också hålla i tårtdekorationskurser och jobba mot företag. Det hade varit helt fantastiskt.

ARTIKELN HANDLAR OM