Elvis Costello opererad för cancer – ställer in turné

Av: Linn Elmervik

Publicerad:
Uppdaterad:

NÖJE

Elvis Costello, 63, har opererats för cancer.
Nu tvingas rocklegendaren ställa in sin planerade turné.
”För sex veckor sedan ringde min läkare mig och sa: Du borde börja spela på lotto. Han hade sällan, om någonsin, sett en sådan liten men aggressiv cancertumör besegras med hjälp av bara en operation”, skriver han på sin hemsida.
Costello skulle spelat i Dalhalla den 16 juli.

Elvis Costello ställer in de resterande sex datumen på sin Europaturné, skriver han i ett meddelande till fansen på sin hemsida.

Orsaken är att han nyligen opererats för cancer och har fått ordinationen av sin läkare att återhämta sig i lugn och ro. Han trodde själv att han skulle kunna genomföra slutet av turné, men tvingas nu bryta.

”Jag var lättad över att min sommarturné i Europa skulle kunna fortsätta. Rekommendationerna efter en sådan här operation är tre eller fyra veckors återhämtning beroende på om du återvänder till ett skrivbordsjobb eller ett jobb som kräver fysiskt arbete och resor”, skriver Costello.

1 av 2 | Foto: Georgios Kefalas / AP TT NYHETSBYR N

Skulle spelat i Dalhalla

Den brittiske stjärnan skulle spelat i Dalhalla den 16 juli. Enligt ett pressmeddelande från arrangören Live Nation finns inget nytt speldatum planerat i nuläget.

Turnén skulle också nått Kroatien, Österrike och Norge.

”Mina ursäkter går till besökarna i Manchester, Pula, Graz, Wien, Tysnes och Rättvik, men jag gör hellre våra vänner där besvikna genom att inte dyka upp än att dyka upp med en show som är en kompromiss och kanske riskerar min hälsa”.

Uppmanar till hälsokoll

I meddelandet uppmanar Elvis Costello sina fans att vara uppmärksamma på sin hälsa.

“Ta väldigt god hand om dina nära och kära, prata med dina vänner – du kommer att märka att du inte är ensam – och be din läkare om råd om du är osäker och agera så snabbt som möjligt. Det kan rädda ditt liv. Tro mig, det är bättre än att spela roulette”.

Elvis Costello debuterade med albumet ”My aim is true” 1977 och har sedan dess gett ut 30 album. Han har utsetts till en av de 100 största konstnärerna i modern tid av tidningen Rolling Stone.

Publicerad:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN