Här kan du vinna en lunch med Leo DiCaprio

1 av 2
Leo.
NÖJE

Sugen på en dejt med världens mest eftertraktade ungkarl?

En skotsk välgörenhetsorganisation lottar ut en vip-lunch – med ingen mindre än Leonardo DiCaprio.

Var du en av alla dem som föll för skådespelaren Leonardo DiCaprio, 41, efter hans stora genombrott i filmen ”Titanic”? Nu är han inbjuden att tala på Scottish Business Awards i mitten av november. Då passar välgörenhetsorganisationen Social Bite på att anordna en tävling där vinnaren får käka en lyxig lunch med Leo.

Enda kruxet är att tävlande måste vara över 18 och folkbokförda i Storbritannien.

Den som är sugen på Leo och/eller lunch får skynda sig. Tävlingen går ut klockan 07.00 imorgon bitti, svensk tid. De drygt 55 kronorna som du får hosta upp för lotten går till en måltid för en av Skottlands hemlösa. Organisationen Social Bite uppger att man lyckades skrapa ihop 4,4 miljoner svenska kronor förra året.

Höll brandtal om uppvärmning

Leonardo DiCaprio är känd för att engagera sig i både välgörenhet och politiska frågor. När han vann en Oscar för rollen i ”The Revenant” ägnade han sitt tacktal till att prata om klimatförändringar. Hans egen stiftelse ägnar sig åt hållbar utveckling ”för alla jordens invånare”.

Det är oklart vad han kommer välja på restaurangens meny, men förmodligen en köttfri rätt. Leo har varit vegetarian i flera år.

Vinnaren får inte Leo helt för sig själv. Styrelseledamoten i Scottish Business Awards, Sir Tom Hunter, också kommer närvara vid måltiden. I vinsten ingår också en hotellvistelse i Edinburgh och middag.

I skrivande stund har organisationen sålt över 4000 lotter.

ARTIKELN HANDLAR OM