”Det är inte nådiga kommentarer”

NÖJE

TV4-profilen berättar om näthatet

1 av 2 | Foto: Anna Brolin.

Anna Brolin får många kommentarer om sitt utseende på sociala medier, berättar hon i Försvarsmaktens träningsklubbs podd.

– Det är ganska tufft. Man måste på något sätt bygga upp en form av supersköld, och jag ska villigt erkänna att den har inte jag, säger hon.

I Försvarsmaktens träningsklubbs podd, FMTK, berättar TV4-profilen Anna Brolin, 35, att hon får ta emot mycket hat på nätet. Framförallt är det många som kommenterar hennes utseende.

Hon säger att hon kan hantera det ibland, men inte alltid.

– Har man en dålig dag, där man kanske inte själv känner sig tillfreds, så är det lättare att ta till sig det. Det är inte nådiga kommentarer. Det är ganska tufft. Man måste på något sätt bygga upp en form av supersköld, och jag ska villigt erkänna att den har inte jag, säger hon i podden.

Anna Brolin säger att hon känner sig väldigt påverkad av utseendehetsen i branschen och menar att många tittare har förväntningar på hur hon ska se ut.

Hade mycket ångest

I podden berättar hon att det kändes jobbigt att spela in ”Biggest loser”, där hon är programledare, bara två månader efter sin förlossning.

– Då kände jag mig verkligen inte bekväm och hade ganska mycket ångest över det, alltså hur jag såg ut. Det är ju kanske ganska naturligt att man inte har gått tillbaka till den vikten man hade innan man blev gravid, men det tyckte jag var ganska jobbigt, säger hon till FMTK.

Hon säger att hon generellt sett tänker väldigt mycket på sitt utseende.

– Jag spenderar nog ganska många timmar i veckan på att tänka på hur jag ser ut fysiskt. Tänker man tillbaka på sitt liv, när man sitter där på hemmet, så kanske man tycker att det var väldigt onödigt att spendera så mycket tid på det, säger hon.

Nöjesbladet har sökt Anna Brolin.

ARTIKELN HANDLAR OM