Ett bilfel kan ha dödat ”Star Trek”-stjärnan

Bilmodellen återkallades i maj

En reparation av Anton Yelchins Jeep Grand Cherokee skulle kunna ha räddat hans liv, skriver TMZ.

Över en miljon bilar i samma modell har återkallats då flera förare har upplevt att bilen har rullat iväg – när de trodde att den var i parkeringsläge.

”Star trek”-stjärnan Anton Yelchin omkom tidigt på söndagsmorgonen i en bilolycka. Skådespelaren blev påkörd av sin egen bil och blev fastklämd mellan den och sin brevlåda, som sitter fast på en säkerhetsgrind.

Yelchin körde en Jeep Grand Cherokee. Enligt sajten Gizmodo har bilmodellen varit inblandad i många olyckor där bilen har rullat iväg.

Biltillverkaren Fiat Chrysler har återkallat 1,1 miljoner bilar av modellen, då det i flera bilar har varit oklart om bilen är i kör- eller parkeringsläge.

”Gör en grundlig utredning”

Enligt TMZ skickades återkallelsen ut den 14 maj. I den stod det att ”förare oavsiktligt kan misslyckas med att uppnå parkeringsläget innan de går ur bilen”.

Nu ska Fiat Chrysler utreda om det var ett bilfel som dödade Anton Yelchin.

– FCA USA ger sina djupaste kondoleanser till Yelchins familj och vänner. Företaget är i kontakt med myndigheterna och genomför en grundlig utredning. Det är för tidigt att spekulera om orsaken till denna tragedin, säger biltillverkaren till Gizmodo.

Anton Yelchin blev 27 år gammal.

Publisert:

LÄS VIDARE

ÄMNEN I ARTIKELN