Katrin Zytomierska var meter från attacken i Nice

NÖJE

”Vi sprang för livet”

1 av 4

Bloggaren och entreprenören Katrin Zytomierska, 38, befann sig mitt i terrorattentatet i Nice.

Nu berättar hon om skräckupplevelsen.

– Det var hysteri och panik och folk skrek och grät, säger hon.

Katrin Zytomierska är i Nice på semester tillsammans med pojkvännen Alexander Klingstedt, 36, och sönerna Ringo och Rambo.

När lastbilen plöjde igenom folkmassan på strandpromenaden under torsdagskvällen och gärningsmän började skjuta befann de sig bara meter därifrån.

Familjen åt middag på restaurangen Lido när de hörde skotten. I sin blogg berättar Katrin Zytomierska hur hon och pojkvännen tog barnen och flydde.

”När vi plötsligt hör skott och folk i panik väller ner från gatan inser vi på en gång att det är ett attentat. Sen ett hysteriskt springande på stranden. Fram, tillbaka, upp, ner i vattnet. Jag och Alex höll krampaktigt Ringo mellan oss och sprang för livet”, skriver hon.

”Haft en enorm tur”

För Aftonbladet beskriver bloggprofilen den kaotiska stämningen.

– Ingen visste vad man skulle göra och ingen visste vad som skulle hända. Det enda man visste var att man inte skulle befinna sig på själva promenaden. Det var hysteri och panik och folk skrek och grät, säger hon.

Efter en timme av skräck återförenades Katrin, pojkvännen och Ringo med Katrins pappa, Rambo och övriga delar av familjen.

– Det var poliser med dragna vapen och hela promenaden var som ett krigsfält. Det var folk som låg under vita filtar och det var fruktansvärt verkligen.

Men alla i sällskapet hade klarat sig.

–  Man är otroligt tacksam över att man lever och är oskadd, säger hon.

”Lyckligt bevarade”

I dag beskriver hon stämningen i staden som katastrofal.

– Folk går med väldigt dystra miner och hittar ner i marken och hela Nice är avspärrat. Det känns som att man klarat sig igenom ett krig.

Katrin Zytomierska och hennes familj är fortfarande kvar i Frankrike, men hoppas få flyga hem under fredagskvällen.

Minst 84 personer är döda och över hundra skadades i terrorattacken på strandpromenaden Promenade des Anglais i Nice under Frankrikes nationaldagsfirande.

ARTIKELN HANDLAR OM