Eurovision song contest 2016

Wiktoria kickas från Eurovision-juryn – ersätts av Lisa Ajax

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

”Det får inte finnas några tvivel”

Wiktoria Johansson sparkas från den svenska Eurovision-juryn.

Nu ersätts hon av Lisa Ajax.

–  Det får inte finnas några tvivel om att någon av de svenska jurymedlemmarna kan ha blivit påverkad av en annan jurymedlem, säger projektledaren Anette Helenius till SVT.

När det tillkännagavs att Wiktoria Johansson, 19, var en av deltagarna i den svenska Eurovision-juryn väckte det omedelbart reaktioner runt om i Europa.

Wiktoria Johansson sitter med i panelen i SVT:s program ”Inför Eurovision Song Contest 2016” där årets låtar bedöms. Det fick Eurovisionfans över hela Europa att reagera över utnämnandet av henne som jurymedlem, eftersom tv-tittare och hennes jurykollegor på förhand vet vad hon tycker om de olika bidragen.

Därför byts hon nu ut mot Lisa Ajax, 17.

Vill undvika spekulationer

– Det får inte finnas några tvivel om att någon av de svenska jurymedlemmarna kan ha blivit påverkad av en annan jurymedlem. Därför har vi tagit beslutet att byta ut Wiktoria mot Lisa Ajax, säger Anette Helenius, projektledare för den svenska Eurovision-sändningen, till SVT.

Hon hävdar att Wiktorias jurymedverkan inte strider mot EBU:s regler, men att man ersätter henne för att undvika spekulationer.

Den svenska Eurovisionproduktionen har också tidigare ifrågasatts efter att Christer Björkman öppet gått ut med sina åsikter om olika låtar i brittiska och spanska medier.

Det tvingade Björkman, som är tävlingsproducent för årets Eurovision, att be om ursäkt och förtydliga sina uttalanden.

I slutet av förra veckan väckte också Eurovision song contests flaggpolicy upprörda känslor efter att ett internt dokument läckt ut där man uttryckligen förbjuder flaggor från Kosovo och Baskien.

I den svenska juryn ingår också artisten Anton Ewald, låtskrivaren och producenten Anderz Wrethov och radiokanalen NRJ:s programdirektör Rickard Keilor.

ANNONS

Få naturligt vitare tänder hemma! Om du beställer idag kan du påbörja din behandling inom 1-2 dagar!

Extern länk från Dentway

Köp här!

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Eurovision song contest 2016

Eurovision song contest

Lisa Ajax

Melodifestivalen