”Bingolotto” firar 25-års jubileum - igen

NÖJE

”Det är klart man kan fira två gånger”

1 av 4

I kväll har ”Bingolotto” 25-årsjubileum.

Men redan för två år sedan fyllde programmet 25.

– Det är klart man kan fira två gånger, beror på vad man firar, säger Henrik Lindroth på Folkspel.

Den 2 november 2014 firade ”Bingolotto” 25-årsjubileum med pompa och ståt. I kväll är det dags för 25-årsfirande – igen.

Med artister som Charlotte Perrelli och Christer Sjögren, samt några av de gamla programledarna slår programmet på stort för att uppmärksamma födelsedagen.

Men det finns en liten skillnad mellan de två jubileerna. Kvällens program firar nämligen 25 år i TV4.

Leif ”Loket” Olsson drog igång ”Bingolotto” lokalt 1989 i Göteborg. För två år sen var han hedersgäst i studion hos Ingvar Oldsberg, det var ett vanligt program då, säger Henrik Lindroth, marknadschef på Folkspel.

Men precis som nu, marknadsfördes programmet 2014 som ett 25-årsjubileum. Lindroth tror att merparten av svenskarna upplever att ”Bingolotto” drog igång 1991 – då det började sändas i TV4.

Kan man fira en 25-årsdag två gånger?

– Det är klart man kan fira två gånger, beror på vad man firar. Det vi firar nu är 25 år i TV4 med ”Bingolotto” på riksnivå. Det vi firade då var att ”Loket” gjorde sin första sändning för 25 år sen, säger Henrik Lindroth.

Han tycker inte det är missvisande eller att publiken blir lurade. Han poängterar också att det inte är ett sätt att tjäna mer pengar.

– De enda som tjänar på det är det svenska föreningslivet eftersom allt överskott går dit. Det tror jag inte någon kommer tycka är jobbigt, säger Henrik Lindroth.

Kvällens jubileum handlar alltså om 25 år i TV4, trots att programmet i flera år sänts i grannkanalen Sjuan.

Vad blir nästa jubileum?

– Nästa sak vi firar är tusen program nu i höst.

Tusen program i TV4 alltså?

– Ja precis, i riks-tv då. Nu är det program 995 om jag inte minns fel.

Blir det ett 30-årsjubileum med Leif ”Loket” Olsson som hedersgäst om tre år?

– Vem vet var han befinner sig om så många år. Det har jag ingen uppfattning om, det kan jag inte svara på alls, säger Henrik Lindroth.

”Bingolotto” sänds ikväll klockan 20:00 på TV4.

ARTIKELN HANDLAR OM