Superentreprenören får egen realityserie

NÖJE

Leif-Ivan Karlsson blir tv-stjärna

1 av 5

Tolv företag, kortbyxor och dagligt hångel hör till vardagen för Leif-Ivan Karlsson, 56 år.

Han är superentreprenören som nu får en egen tv-serie.
– Vi värdesätter varenda krona för att vi fått kämpa för den, säger han.

Leif-Ivan Karlsson är 56 år. Han kallar sig själv superentreprenör och älskar att jobba. Tillsammans med frun Susanne, 51 och de tre barnen Tony, 35, Angelica, 27 och Pierre, 26 driver han allt från bilmuseum till camping, centrum och hotell.
– I vårt normala liv är det brutal action. Jag har tolv företag och förädlar bolag, fastigheter, företag och allt jag tar i. En superentreprenör har djävulskt med projekt och styr över alla projekt i sin närhet. Vi är arbetsnarkomaner och är aldrig någonsin lediga, säger Leif-Ivan.

Börjar dagen med hångel

I höst är det premiär för superentreprenörens egen realityserie "Karlssons". Där kommer tittarna få följa med i det dagliga livet för familjen Karlsson.

– Vi är Sveriges första riktiga realityprogram. Vi har haft kamerorna med oss varje dag i tio veckor. Vi är helt slut nu men det har varit jättekul.

Leif-Ivan berättar att kärleken är en viktig ingrediens i familjen. Han och frun är superkära och fikar i bubbelpoolen varje morgon.

– Min fru Susanne är superjävla vacker. Vi har varit ihop över trettio år och vi är dödskära och har varit hela tiden. Det är så brutalt obeskrivligt. Och det håller vi inte hemligt. Vi börjar dagen med att kyssas och hångla och greja. Det är viktigt för oss och en del av vår succé.

Växlar mellan Sverige och Florida

Familjen bor i två lyxvillor. Ett är byggt på ett stort berg i Tullinge och det andra finns i Florida.

– Huset i Tullinge heter "Chateu Eagle Mountain". Det är för att att hela berget som jag äger heter Örnberget och jag är fascinerad av örnar. Vi har bott här i 16 år. Huset har 700 kvadratmeter bo-yta, 22 rum och fyra våningar. Vi har gjort en egen sjö med palmer och vattenfall här uppe på berget. Det är en fantastiskt miljö. Huset i Florida är bara 550 kvadrat. Det var det minsta hus vi kunde hitta.

I huset i Tullinge står en omtalad guldsoffa.

– Det är bara jag och Saddam Hussein som har, eller hade den här gruppen. De är handsnidade och pläterade med äkta bladguld. De är fräna, men inte så sköna att sitta i.

Går helst barfota

Leif-Ivan beskriver sig själv som busig. Han har till exempel alltid en julgran uppställd.
– I Florida har vi en stor julgran som är klädd och vacker året om. Det gör den för att vi tycker om julgranar och julen. När folk frågar varför vi har julgranen kvar brukar jag säga "för att vi kan". Det är lite knasigt, men kul.

Skor och långbyxor hör inte till Leif-Ivans favoriter. Han går klädd barfota i shorts året om, även när han besöker centrum.
Äger du inga långbyxor?
– Jo, fast jag tycker inte om dem. Jag har haft dem en gång under 2016. När jag har möte kommer folk ofta i kostym. Jag brukar retas och säga "Grabbar, om ni hade haft lika snygga ben som mig hade ni också gått i shorts". Då skrattar alla. Man ska trivas och må bra.

”Pengar är inte viktigt”

När Leif-Ivan får frågan om vad det dyraste han äger är blir han förvånad. Han köper sällan kläder, handlar bilar begagnat och säger att han inte är så mycket för att köpa dyra saker.

– Pengar är inte viktigt för oss. Jag har varit fattig tre gånger men varit lika glad när det går dåligt. Så länge vi har mat till barnen och bensin till bilen. Vi värdesätter varenda krona för att vi fått kämpa för den. Allt jag köper köper jag till jättekalaspriser, säger han.

ARTIKELN HANDLAR OM