Sofia Olsson Olsén: ”Vi ska rädda det femte barnet också”

1 av 3
NÖJE

I kväll intar kändisarna Berns - då Sveriges humorelit ska prisas.

Men samtidigt ska pengar samlas in till cancerforskning.

– Mina förväntningar är massor med tårar och massor mer skratt, säger Sofia Wistam.

Flera priser ska delas ut, bland annat i kategorierna årets manliga och kvinnliga humorprestation, årets humorprogram och Aftonbladets pris Årets webbhumor.

Totalt ska sju bronsstatyetter hitta nya ägare bland till Sveriges humorelit. Två av priserna, årets webbhumor och barnens pris, röstas fram av Aftonbladets läsare respektive publiken.

Men samtidigt som humorn hyllas ska barncancern uppmärksammas. ”Barncancergalan - det svenska humorpriset” kommer under sändningen att samla in pengar till cancerforskning.

– De har på ett fantastiskt sätt vävt ihop det med humor. Vilket barn är så himla bra på. Barn som är sjuka och får smärtstillande hoppar upp och leker medan vuxna som är sjuka lägger sig ned och tänker ”Nu kommer smärtan snart”. Barn har en fantastisk sida vi vuxna kan lära oss av, säger programledaren Sofia Wistam.

”Måste ha mer pengar”

Bland de nominerade finns syskonduon Emil och Daniel Norberg. De påpekar att det allvarliga ämnet för kvällen går bra ihop med humor.

– De är två olika ämnen som är beroende av varandra. Det finns ingen sorg utan skratt. Det ledsamma blir för mörkt och tråkigt om man inte får skratta, säger de.

Det är i Aftonbladets kategori Årets webbhumor som bröderna och nominerade i.

På plats på Berns i Stockholm finns tidningens chefredaktör Sofia Olsson Olsén.

– Det är viktigt och jättebra att vi kan vara en del av galan och jag hoppas Barncancerfonden får in pengar ikväll. Fyra av fem barn överlever men vi ska rädda det femte barnet också. Så forskningen måste ha mer pengar, det är viktigt, säger hon.

Galan sänds live på Kanal 5 ikväll klockan 20:00. Samtidigt går det att följa vår liverapportering här på Nöjesbladet.