DiCaprio-kopia gör spritreklam

NÖJE

Lyckas slå mynt av sin likhet till stjärnan

1 av 6

Skenet bedrar – det du ser i reklamen är inte DiCaprio.

Det såg du kanske. Men ryske kopian, som kan anklagas för att inte vara en exakt kopia, har ändå kunnat slå mynt på sin likhet med den amerikanske filmstjärnan.

Bakom ratten på en BMW-kopia med en fejk-Iphone vid örat är likheterna mellan ryske polisen Roman Burtsev och skådespelaren Leonardo DiCaprio slående.

Skillnaderna mellan de två kan dock även de räknas på fler sätt än ett – kroppshyddan, filmstjärnelönerna och yrkesvalet för att nämna några – men det är tillräckligt nära för att landa ett reklamjobb för vodkaföretaget Pyat Ozer.

I den något existentiella reklamfilmen letar Leo-kopian efter meningen med livet efter att ha tröttnat på att inget är på riktigt i hans fejkvärld.

Svaret hittar han till slut genom att hoppa i en roddbåt och ro iväg från alla fejk-prylar med Pyat Ozer-flaskan som enda sällskap ut på en dimhöljd sjö.

Upptäcktes på sociala medier

Burtsev fick sitt stora genombrott på Twitter tidigare i år, när nyhetssajten English Russia la upp bilden på dubbelgångaren. Bilden spreds som en löpeld och kulminerade (nåja) med att Burtsev startade ett instagramkonto där han återskapar DiCaprios mest ikoniska filmögonblick.

Han är dock inte den enda med en inkomstbringande likhet till Leo DiCaprio. Från Sverige kan vi stoltsera med att ha frambringat både Linköpingsbon Konrad Annerud och Calle Eklund Larsson från Upplands Väsby.

ARTIKELN HANDLAR OM