Måns streckgubbe blir riktig pojke i Melodifestivalen

NÖJE

Så blir schlagersegrarens supershow på lördag

1 av 6

STOCKHOLM. Nöjesbladet avslöja att Måns Zelmerlöw återvänder till Melodifestivalen på lördag ihop med en kör av 40 barn.

Då gör han en antimobbningsversion av ”Heroes” – där hans streckgubbe förvandlas till en riktig pojke.

– Det är som att han möter sig själv, säger Edward af Sillén.

Måns Zelmerlöw gör comeback i Melodifestivalen – med en specialversion av sin segerlåt.

– Vi gör ett specialgjort nummer där vi tillsammans med Måns och 40 barn tolkar ”Heroes”. Vi vill på ett snyggt sätt ta upp problematiken kring mobbning och gör låten på ett helt nytt sätt, säger Edward af Sillén.

I numret förvandlas den famösa tecknade streckgubben till kött och blod – en ung pojke blir Måns Zelmerlöws scenpartner.

– Det är som att han möter sig själv som ung och sedan är de 40 barnen med och dansar hela ”Heroes”-dansen, säger Edward af Sillén.

Tar ställning mot mobbning

Det är inte första gången teamet bakom programmet tar upp frågor de brinner för.

För ett par veckor sedan hyllade de den svenska mångfalden med ett nummer där den svenska nationalsången vävdes ihop med folksånger översatta till arabiska och hebreiska.

– Nu ville vi göra ett antimobbningsstatement om att se barn och lyssna på barn. Det är roligt om man kan berätta något viktigt mitt i all glittrande underhållning, säger Edward af Sillén.

Måns Zelmerlöw har tidigare utalat sig i antimobbningssammanhang, precis som Gina Dirawi och William Spetz som är programledare i finalen och initierar hela numret.

– De startar allt med sin påa innan sången, säger Edward af Sillén.

”Det blir känslosamt”

Idén kommer från Benke Rydman, känd från dansgruppen Bounce, tillsammans med Edward af Sillén. De har sedan arbetat fram showen tillsammans med Måns Zelmerlöw, koreografen Sacha Jean-Baptiste och Jennie Widegren från Bounce. Moh Denebi har arrangerat låten i en akustisk version med stråkar .

– Det blir känslosamt, vi repade i går och det kändes magiskt, säger Edward af Sillén.

ARTIKELN HANDLAR OM