Marlon Brandos ö används för forskning

NÖJE

Vill stoppa spridningen av zikaviruset

1 av 4 | Foto: Filmstjärnan Marlon Brando gjorde två av sina barn arvlösa.

Ett forskningsteam är på plats på Marlon Brandos ö i Franska Polynesien för att försöka stoppa spridningen av det fruktade zikaviruset.

På plats finns bland annat skådespelarens barnbarn, rapporterar People.

Den Oscarsvinnande skådespelaren Marlon Brando köpte atollen Tetiaroa, som ligger strax ovanför Tahiti i Franska Polynesien, 1967. Han föll för paradisön när han spelade in filmen ”Mutiny on the bounty” 1962.

Brando hoppades att ön i framtiden skulle användas som en plats för forskning och utbildning kring hållbarhet och biologisk mångfald, skriver People.

Brandos barnbarn är med

Marlon Brando blev 80 år gammal. Han avled 2004, men paradisön har stannat inom familjen. Nu finns ett forskningsteam, lett av den franska biologen Hervée Bossin, på plats på ön. Bossin försöker hindra spridningen av zikaviruset. Med i gruppen finns dessutom skådespelarens eget barnbarn Manea Brando, rapporterar People.

Som en del av experimentet har man släppt ut en miljon sterila hanmyggor på ön, vilket har gjort att den totala populationen av myggor har minskat.

– Vårt mål är inte att ta bort polynesiska myggor från jorden. Det är för att se till att man inte exponeras för det på befolkade öar, säger biologen Bossin till Sats.

ARTIKELN HANDLAR OM