Så röstar ”Paradise hotel”-deltagarna

”Brukar lyssna på mamma” – därför kommer årets dokusåpaprofiler gå till valurnorna

1 av 13 | Foto: Veronica Kindblad
Tjejerna i ”Paradise hotel 2018”

avTorbjörn Ek

NÖJE

De tävlar i höstens säsong av ”Paradise hotel” – men kommer också säga sitt i årets val.

Vem röstar på Socialdemokraterna? Och vem lyssnar på mamma?

Nöjesbladet har tagit reda på dokusåpastjärnornas politiska hemvist.

Foto: Veronica Kindblad
Jennifer Karlsson

Jennifer Karlsson, 28, Karlstad:

Kommer du att rösta i höst?

– Absolut. Jag har inte bestämt mig riktigt än, men antagligen blir det Socialdemokraterna. Det är superviktigt att utnyttja sin rösträtt.

Foto: Veronica Kindblad
Lukas Holm

Lukas Holm, 24, Kalmar:

Det är val i höst, kommer du att rösta?

– Åh fan, jag har typ aldrig… jag är inte insatt alls om jag ska vara ärlig. Men jag kommer att rösta. Jag får forska lite i vad jag ska rösta på, men jag är så jävla borta när det gäller det där.

Varför det?

– Jag fattar inte, jag tänker inte. Val hit och dit var fjärde år, jag vet inte vad det innebär typ.

Foto: Veronica Kindblad
Nina Glimsell Udovicic

Nina Glimsell Udovicic, 24, Göteborg:

– Ja, jag kommer rösta, men jag måste läsa på väldigt mycket för jag är inte så duktig. Jag är helt öppen och har inte bra koll.

Foto: Veronica Kindblad
Arvid Stenbäcken

Arvid Stenbäcken, 25, Göteborg:

– Jag kommer rösta.

Vet du vad du kommer rösta på?

– Jag är faktiskt osäker, nu blir jag ju intervjuad av Aftonbladet så då måste jag väl svara Socialdemokraterna. Faktum är att jag är jättekluven. Jag följer partiledarutfrågningarna, Ebba Busch Thor gjorde bra ifrån sig, men va fan, Kristdemokraterna, vad är det för parti?

Varför är det självklart att rösta?

– Det är den lilla makten man har som vanlig människa och även som PH-Arvid har jag den möjligheten att rösta så det ska jag göra, säger han med ett skratt.

Foto: Veronica Kindblad
Ida Asperud

Ida Asperud, 19, Linköping:

– Ja det är självklart jag kommer göra det. Jag tycker att alla som kan rösta ska rösta. Sen i fall man lägger blankt eller inte är en annan grej. Jag har inte bestämt mig än, jag står mellan lite olika partier.

Foto: Veronica Kindblad
Marcelo Peña

Marcelo Peña, 27, Stockholm:

– Jo, men jag tycker att det är viktigt att man gör sin röst hörd. Jag brukar vara lite mer insatt, men nu vet jag inte riktigt. Nu har det varit mycket med bränderna i Sverige så valet har lagts lite åt sidan och för min del har det varit mycket med ”Paradise hotel” och sånt så jag har inte varit riktigt insatt. Men absolut, jag kommer rösta och jag kommer kolla upp lite mer vad partierna står för, jag brukar rösta på Socialdemokraterna.

Foto: Veronica Kindblad
Danijela Djordevic

Danijela Djordevic, 24, Tumba:

– Nej, jag kommer inte att rösta. Man kan se det som en negativ grej, men jag bor inte i Sverige, jag bor i Österrike sedan tre år tillbaka. Jag är inte så insatt i politik och har inget intresse av det över huvud taget.

Foto: Veronica Kindblad
Dennis Kvist

Dennis Kvist, 26, Malmö:

Kommer du rösta?

– Det gör jag alltid. Dock tycker jag att det är svårare detta år. Men det är viktigt att man röstar.

Varför är det viktigt?

– Vi har möjlighet att påverka och om man har möjlighet att påverka så ska man göra det, oavsett vad det handlar om. Även fastän min röst kanske inte spelar nån roll i slutändan så har du möjlighet att rösta. Titta omkring i världen vad för sjuka grejer som händer, alla ska kunna rösta och om man inte vet vad man ska rösta på, så gå dit och rösta blankt i alla fall.

Foto: Veronica Kindblad
Stephanie Bergström

Stephanie Bergström, 22, Värmdö:

– Jag tycker att alla ska rösta. När man har den rätten då måste man använda den. Jag ska läsa på lite mer, för politiken ändras ju, men jag vet att jag kommer alltid stå på andra sidan om SD, jag kommer aldrig stötta SD, det finns inte på kartan. Jag vet ungefär var jag står, men är inte hundra procent säker än.

Foto: Veronica Kindblad
Mattias Coleman

Mattias Coleman, 25, Västerås:

– Det är val i höst och jag kommer att rösta, men hur jag kommer rösta vet jag inte riktigt än. Jag går efter min mamma, hon är mer insatt än vad jag är. Hon hjälper handikappade och funktionshindrade så att de får mer rättigheter och mer pengar, så jag anpassar alltid min röst efter hur hon vill att jag ska göra för att hjälpa de människorna.

Här är höstens svenska relationssåpor 00:21
ARTIKELN HANDLAR OM