Melodifestivalen 2015

Sanna och Robin hyllas för rapvideo

Av: 

Rebecka Ljung

NÖJE

Programledarna kärleksbombas

Folkkära komiker och artister rasslar ut sin hyllningar i sociala medier.

Orsak? Sannas och Robins Alicia Keys-inspirerade rapvideo om Åkarp.

– Vi hade svinkul! säger Sanna Nielsen.

Nöjesvärldens stora Mello-twittrare hurrade och temperaturen kring Nöjesbladets läsarfråga sköt i höjden när årets programledarduo Sanna Nielsen och Robin Paulsson showade i rutan på lördagen.

Under Melodifestivalens andra deltävling fick låtar som Samir & Viktors ”Groupie” både hat och kärlek från tittarna. Sidekicken Filippa Bark, spelad av Sissela Benn, fick ett blandat mottagande i sociala medier och kommentarsfält.

Musikvideo om Robins hemort

Programledarna översköljdes dock av beröm – speciellt när de prövade på rap i sin egen låt om Robins skånska hemort Åkarp.

Den svartvita musikvideon som agerade pausunderhållning är en tydlig blinkning till den världskända hiphop- och pianosoulhitten ”Empire state of mind” med Alicia Keys och Jay-Z.

Värdig att tävla?

Skånehyllningen var rent av värdig att gå till final, tycker operastjärnan Malena Ernman på Twitter: ”Åkarp skulle gått till Friends. Lätt!”.

I Nöjesbladets liverapport skriver läsaren Peter att tv-duon överglänste föregångarna: ”Bästa programledarna på flera år!”. ”Sanna och Robin till final!” tycker en läsare som kallar sig ”Tanten”.

Även en folkkär komiker som följde Melodifestivalen från tv-soffan hyllar duon. ”Åkarps-låten helt jävla bäst. Heja Robin & Sanna!” twittrar Babben Larsson.

Sanna hyllas – inte Robin

”Sanna och Robin är helt fantastiska som programledare”, tycker artisten Nanne Grönvall, och bloggaren Michaela Forni twittrar att ”det är sådana här mellanakter man vill se i Mellon”. Den ganska ambitiösa musikvideon fick också Åkarp att trenda på Twitter.

Dessutom blir det toppbetyg till Sanna, fast inte till kollegan, från författaren Mark Levengood: ”Sanna och Robin sjunger jättefint. Framför allt Sanna. Framför allt inte Robin. Men båda underbara programledare!”

”Vi hade svinkul!”

Sanna Nielsen och Robin Paulsson är supernöjda med sin insats och stolta över Åkarp-rapen.

– Vi hade så roligt den dagen! Folk visste att vi var där och samlades. Det var skitkul! säger Robin Paulsson i Nöjesbladets eftersändning.

– Det regnade och var svinkallt, men vi hade svinkul! säger Nielsen.

En enda fadäs vill Robin Paulsson lufta när han möter Nöjesbladets Christoffer Nilsson:

– Öppningsnumret är det svåraste för oss på hela turnén. Det var sjukt svettigt. Mina byxor sprack också. Även om numret handlar om att saker går fel, gick det fel på riktigt. Men på grund av temat så gör det ju inget.

ANNONS

Muminmuggarna ABC finns nu åter att beställa i duopack! Förbeställ dina muggar redan idag.

Extern länk från Nordic Nest

Gå till butiken

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Melodifestivalen

Sanna Nielsen

Robin Paulsson