Nöje

Årets "Allsång" sämst på 2000-talet

Av: 

Anton Assarsson

NÖJE

Sämst på 2000-talet.

Det är domen när säsongens tittarsiffror summeras för "Allsång på Skansen".

– Jag tycker definitivt vi håller samma nivå som förra året, och lite högre, säger Per Rådelius, projektledare för "Allsång på Skansen".

DEPPIGA SIFFROR Årets Allsång har sämst tittarsiffror på 2000-talet.

Foto: PONTUS ORRE

Kritiken mot årets upplaga av "Allsång på Skansen" har bitvis varit svidande. Och tittarna har flytt programmet under sommaren.

Nu står det klart att årets säsong har den lägsta tittarsiffran under hela 2000-talet. Sett till hur många som i genomsnitt tittat på säsongens alla program.

”Mäktigt”

I år landar genomsnittet för de åtta avsnitten på 1 420 000 tittare, enligt MMS. Att jämföra med 2000-talets toppnotering från 2007 då 2 013 000 i snitt tittade på programmet.

Projekledare för "Allsång på Skansen", Per Rådelius, ser inte säsongen som ett misslyckande.

– Det finns inget tvivel om att vi har gjort ett fint program, tycker jag. Och om vi tar bort VM så ligger vi i tio i topp av sommarens program. Och det tycker jag är ganska mäktigt, säger han direkt efter årets finalavsnitt, dock innan den sista tittarsiffran inkommit.

Den näst lägsta siffran under 2000-talet är just år 2000 då 1 531 000 tittare såg på "Allsång på Skansen" i snitt. Därefter följer 2010 med 1 555 000 tittare, 2001 med 1 678 000 och 2011 med 1 684 000 tittare.

”Högre nivå än förra året”

Förra året, Måns Zelmerlöws sista säsong, såg 1 702 000 på programmet i genomsnitt. Men Per Rådelius tycker inte att de gjort ett sämre jobb i år, tvärtom.

– Jag tycker definitivt att vi håller samma nivå som förra året, och lite högre. Jag tycker att vi har en fantastisk bredd, som jag är mycket stolt över.

Ni har fått mycket kritik just angående bredden, att ni riktat er mot en yngre och smalare målgrupp i år. Håller du med om det?

– Man måste lyssna ödmjukt på vad folk säger, självklart gör jag det. Men om man tittar på bredden på programmet så tycker jag att vi varit väldigt breda, och det står jag för. Och sedan har vi tagit in många unga tjejer, och det är jag stolt över.

Hur sammanfattar du "Allsång på Skansen" 2014?

– Jag är full av superlativ, det har varit fantastisk roligt. Men även mycket arbetsamt. Och jag är full av beundran för alla, hela mitt team.

Bakom kulisserna på nöjesvärlden – följ Nöjesbladet på Instagram

ANNONS EXTERN LÄNK

SOMMAR-REA på böcker: Fynda semesterns bästa läsning till kampanjpris här!

Shop

Publisert: