Han tävlar för Australien i Eurovision

Publicerad 2015-03-05

33-årige Guy Sebastian: ”Jag är peppad”

I vår gör Australien debut i Eurovision Song Contest och förväntningarna var stora när landet på onsdagen presenterade sitt bidrag. Men nej, det blev inte Kylie Minogue, Midnight Oil eller AC/DC.

Australien skickar 33-årige sångaren Guy Sebastian till tävlingen i Wien.

– Eurovision är enormt stort och det fortsätter att växa i Australien. Jag är peppad, man vet aldrig vad man får. I fjol var det en kvinna med skägg som vann, säger han i en tv-sändning på Eurovision Song Contests hemsida.

Guy Sebastian har viss erfarenhet från tv-tävlingar _ han vann den första omgången av den australiska versionen av "Idol" och har också suttit i juryn i landets version av "X factor".

Han vet dock ännu inte vilken låt han ska sjunga.

– Vi jobbar fortfarande på det. Jag vet bara att låten inte får ha spelats före september i fjol, så förmodligen blir det något från mitt senaste album. Jag vill att det ska vara episkt, säger han.

Australien är specialinbjudna till tävlingen och direktkvalificerade till finalen. Jon Ola Sand, EBU-chef för Eurovision Song Contest, har dock sagt att Australien inte kommer att bli ett återkommande tävlingsland då det inte tillåts av reglerna.

Om landet skulle vinna Eurovision Song Contest i maj får de inte heller arrangera nästa års tävling – det kommer i så fall att ske i ett europeiskt land i samarbete med Australien.

ANNONS