Nöje

Shake utan sångerska efter plötsligt avhopp

Av: 

Therese Danielsson

NÖJE

Linda Ålevik lämnade bandet med några veckors varsel

Linda Ålevik har hoppat av Shake – som nu får klara sig utan sångerska sommaren ut.
Linda Ålevik har hoppat av Shake – som nu får klara sig utan sångerska sommaren ut.

Nio månader efter debuten som dansbandssångerska i Shake sade hon upp sig – av ”privata skäl”.

Bara några veckor senare gjorde Linda Ålevik sin sista spelning med bandet, som sedan dess står utan sångerska.

Förra hösten drabbades dansbandet Shake av ett tungt avhopp när sångerskan sedan många år, Christine Granholm, valde att lämna bandet.

Christines säregna röst hade med åren blivit synonym med Shake, som slog igenom stort i ”Dansbandskampen” 2008, bland annat med sin tolkning av dansbandsklassikern ”Du ringde från Flen”.

Privata skäl

Men Linda Ålevik, som gjorde sin första spelning med Shake i slutet av september förra året, blev snabbt lika populär hos dansbandsfansen som sin föregångare.

Bara nio månader senare har dock Linda lämnat Shake. Hon sa upp sig i slutet av maj – av ”privata skäl”. Trots tre månaders uppsägningstid gjorde hon sin sista spelning med bandet redan på midsommardagen.

”Bättre att vi delar på oss”

– Linda skulle varit med resten av sommaren. Men hon tog beslutet efter midsommardagen att inte vara med oss resten av sommaren. Det är ett gemensamt beslut tillsammans med Linda och vi kom fram till att det är bättre att vi delar på oss. Det tråkiga är att det sker mitt under vår mest hektiska period, under sommaren säger bandets trummis, Larse Rylander till Sundsvalls Tidning.

Shake som ”pojkband”

Shake står nu utan sångerska och har nu gjort några spelningar med enbart de fyra killarna.

– Det har fungerat skitbra. Alla arrangörer har varit nöjda och vi har fått flera positiva kommentarer från publiken, säger Larse.

Shake letar nu efter en ny sångerska – men det kan också bli så att Shake fortsätter som ”pojkband”. Hur det blir kommer killarna utvärdera efter sommaren.

ANNONS EXTERN LÄNK

Skönhet & behandlingar med aktiva, naturliga ingredienser - 25% på Swiss Clinic här!

NordicFeel

Publisert: