Nöje

– Svår att umgås med

Av: 

Jessica Isaksson

NÖJE

Thorsten Flinck om tidigare vännen Persbrandt: Han faller för att vilja vara duktig inför sig själv

Thorsten Flinck tar emot Nöjesbladet på M/S Riddarholmen där han laddar upp inför sin releasefest. En ny skiva är på gång, men Flinck pratar även om saknaden efter gamle vännen Mikael Persbrandt.
Thorsten Flinck tar emot Nöjesbladet på M/S Riddarholmen där han laddar upp inför sin releasefest. En ny skiva är på gång, men Flinck pratar även om saknaden efter gamle vännen Mikael Persbrandt.

Thorsten Flinck mår bättre än någonsin och är aktuell med en ny skiva.

Samtidigt ser han hur gamle vännen Mikael Persbrandt gör superkarriär – men fortsätter att hamna i drogproblem.

– Det går inte att vara duktig inför sig själv. Micke är en av dem som faller för det, säger han.

Så här såta vänner brukade Mikael Persbrandt och Flinck vara. Bilden togs 2003.

På båten M/S Riddarholmen på Skeppsholmen i Stockholm laddar han inför releasefesten för sin nya skiva ”Thorsten Flinck och revolutionsorkestern”. Skivan har tagit sex år att göra.

– Jag håller ju inte på med musik för att den ska upp på hitlistorna, därför får det ta tid för mig. Knulla går fort, älska tar tid, säger han.

Schism med Schyffert

2010 pratades det om flera stora projekt med Flinck i fronten. Med Henrik Schyffert som producent skulle han sätta upp Hjalmar Söderbergs ”Gertrud” på Gröna Lundsteatern. Men i augusti gick produktionsbolaget ut med att Flincks diskbråck satt stopp för projektet. I själva verket låg en konflikt bakom.

– Det var en rent konstnärlig schism mellan mig och Henrik. Han stod för ekonomin och trodde inte på det. Vi skiljdes, inte som ovänner, säger Flinck, 50.

För drygt ett år sedan spelades ”Fadren” in för TV4, med Thorsten som regissör och Christer Sjögren i en av de stora rollerna jämte Flinck. Det var sagt att den ska skulle sändas under julen, nu är den uppskjuten till nästa.

– På tisdag ska jag vara i morgonsoffan. Då ska jag se till att jag får tala med Scherman (Jan Scherman, vd på TV4) eller hans sekreterare. Det är jättesynd att den inte går ut för den blev väldigt lyckad, säger Flinck.

Men det är teaterscenen som får Thorstens hjärta att verkligen gå i gång. Längtan efter att leda en stor ensemble, vilken som helst, lockar.

– Jag vill jobba på stora scener. Det är en längtan som ligger där, men den är inte så jävla kåt. Den kommer blossa upp om någon ger mig något.

Varför får du inga förfrågningar?

– Folk är rädda.

Det senaste året har hans gamle vapendragare Mikael Persbrandt gjort superkarriär med huvudrollen i ”Hamilton”-filmerna och en roll i Peter Jackson-produktionen ”The hobbit”. Samtidigt har han blivit gripen för misstanke om narkotika två gånger. En gång dömd till böter.

– Det går inte att vara duktig inför sig själv. Micke är en av dem som faller för det. Det är bättre att behålla lite av rövaren och smeta ut honom lite över hela kakan i stället för att göra ett jättefiasko, bli tagen för kokain. Det är bättre att ta två kokainsmulor hela tiden i så fall, säger Flinck.

Har ingen kontakt

Han berättar att de inte har någon kontakt längre, att han inte vet vad det beror på.

Saknar du honom?

– Ja, jag vet inte om vi var för en bestämd tid. Jag tror att det skulle vara fullt möjligt att... men jag vet inte. Han är svår att umgås med på sitt sätt.

ANNONS

Sista chansen! Glöm inte mors dag på söndag – beställ idag för leverans i tid!

Extern länk från Interflora

Beställ nu

Publisert: