Popstjärna greps – för misshandel

NÖJE

Artisten inblandad i slagsmål på musikfestival

En känd svensk artist greps efter ett slagsmål på en musikfestival.

Nu misstänks han för misshandel och ringa narkotikabrott.

– Han har ingenting att säga om det, säger hans presskontakt.

Det var natten till lördag som artisten greps av polisen på musikfestivalen Umeå Open. Ett slagsmål mellan honom och en annan musiker ska ha uppstått utanför en artistloge på vip-avdelningen vid tvåtiden på natten.

Enligt uppgifter var det ett skämt om artisten som utlöste slagsmålet.

En musiker försökte då gå emellan men blev själv utsatt för artistens reaktion.

Tog emot flera slag

Enligt Västerbottens Folkblad fick musikern ta emot flera slag av den kända artisten. Efteråt ska han ha känt sig chockad och kränkt, men inte blivit allvarligt skadad, skriver lokaltidningen.

Vakter fick ingripa och senare kallades polis till platsen. Artisten greps och fick följa med till polisstationen för förhör och provtagning. Han släpptes senare och är misstänkt för ringa narkotikabrott och misshandel, bekräftar polisen för Nöjesbladet.

Böter på 74 000 kr

Artistens presskontakt är mycket förtegen kring det inträffade.

– Han har ingenting att säga om det. Det brukar vara så. Jag har inte hört något från honom. Han får höra av sig själv om han vill göra det, säger presskontakten.

Det är inte första gången som artisten är i klammeri med rättvisan. Nöjesbladet har skrivit om en händelse tidigare i vår då han fick böta 74 000 kronor för att ha haft sönder föremål på ett hotellrum.

– Det var en dålig natt, sa han i ett polisförhör då.

Nöjesbladet har förgäves sökt artisten för en kommentar.