Mejla

Jan-Olov Andersson

Synd, Maria hade fått fart på gänget

NÖJE

Inget ont om Louise Hoffsten.

Men med Maria Lundqvists avhopp är det risk för att mycket av sältan från årets ”Stjärnorna på slottet” försvinner.

Inför förra året hoppade skådespelerskan Ewa Fröling av i allra sista stund, av privata skäl. Vissa inspelningar hade redan påbörjats. Efter att ha panikfrågat ett antal mer kända namn, ersatte till sist SVT Fröling med Monica Dominique. Programmet med henne i centrum blev ett trivsamt artistporträtt, annars tillförde hon inte så mycket i de övrigas program.

Maria Lundqvists plötsliga avhopp ter sig märkligare, då det ju bara är ett par veckor sedan årets gäng på slottet presenterades.

Känns som om alltihop har skötts lite slarvigt och nonchalant, från alla håll.

Och det är synd. Maria Lundqvist är en makalöst skicklig skådespelerska, i alla tänkbara genrer. Men också en lite stökig person, på ett positivt sätt. Gillar hon inte läget, säger hon ifrån. Hon har senast uppträtt med den mycket självutlämnande krogshowen ”Blottad”. Och tack vare hennes rättspatos, åtalades och dömdes operasångaren Tito Beltrán hösten 2008 för våldtäkt av Lundqvists barnflicka på en Rhapsody in rock-turné.

Alla som hörde Johan Rabaeus som sommarpratare vet att han har mycket att berätta och gör det ovanligt bra. Kim Anderzon tror jag är frispråkig om både proggteatern och de mer folkliga filmer hon har gjort. Christer Lindarw känns som någon som helst vill prata oskyldiga anekdoter. Och Johan Rheborg är en hemlighetsfull rackare, som framgångsrikt gömt sig bakom sina kul figurer.

Maria Lundqvist hade kunnat få fart på dem, allihop.

Nu ersätter artisten Louise Hoffsten. Knappast någon som rör om i grytan på samma sätt. Men en gudabenådad sångerska och skicklig låtskriverska. Som i sin starka bok ”Blues” (1998) beskrev sin kamp mot sjukdomen MS. Och som är en stolthet för min gamla hemstad Linköping. Vi får ta det därifrån.

ANNONS EXTERN LÄNK

Munskydd, solskydd och skönhet - handla allt för sommaren hos MEDS.

MEDS

Av: 

Jan-Olov Andersson

Publisert:

ÄMNEN I ARTIKELN

Jan-Olov Andersson