Johannes Brost

Johannes Brost hade 400 kronor på banken när han dog

Dottern: ”Det monetära var aldrig viktigt för honom”

Av: 

Torbjörn Ek

NÖJE

Johannes Brosts rika liv avspeglas inte i bouppteckningen efter den folkkära skådespelaren.

På banken hade han 400 kronor – och efterlämnar totalt drygt 110 000 kronor.

– Det monetära har aldrig varit viktigt för oss, säger dottern Joanna Sundström.

När Johannes Brost avled i januari 2018 hade han levt ett rikt liv. Folkkär efter populära ”Gäster med gester” och rollen som Joker i 318 avsnitt av SVT:s evighetssåpa ”Rederiet”, hyllad för sina insatser i filmer som ”Bröllopsfotografen”, ”Black Jack” och ”Änglagård” och omskriven tack vare medverkan i ”Let’s dance” och ”Stjärnorna på slottet”.

Han saknades närmast av sina fyra barn, men också av vänner som Mick Jagger och Ron Wood i Rolling Stones, Kjell Bergqvist och Tommy Körberg.

Bouppteckningen klar

Nu är bouppteckningen efter den folkkära skådespelaren klar och inlämnad till Skatteverket. Den visar att Johannes Brosts rika liv inte avspeglades ekonomiskt under hans sista tid.

På sex bankkonton hade han totalt mindre än 400 kronor. Han hade att vänta inkomster för upphovsrättsersättningar på drygt 50 000 kronor och en bil värderad till drygt 35 000 kronor. I bouppteckningen finns också angivet att Johannes Brost kunde tillgodoräkna sig en skatteåterbäring på drygt 30 000 kronor och han hade också några andra mindre tillgångar.

Johannes Brost.

Tillgångar på 110 000 kronor

Efter att utgifter för minnestund och bouppteckningen dragits av uppgick den folkkära skådespelarens totala tillgångar till drygt 110 000 kronor som han efterlämnar till sina fyra barn.

– Det monetära har aldrig varit viktigt för oss, säger dottern Joanna Sundström när Nöjesbladet når henne över telefon.

Så folkkär och omtyckt som han var, kändes det tungt för er som barn att förstå hur lite han hade att leva på när han gick bort?

– Nej, det har aldrig varit viktigt, varken för honom eller för oss. Det är ingen stor grej, det är inget som varit jobbigt i familjen överhuvudtaget, säger Joanna Sundström.

”Han var väldigt full av liv”

I början av januari medverkade två av Johannes Brosts döttrar på ”Tillsammans mot cancer”-galan för att hylla sin far.

– Framför allt var han min pappa, men han var också en väldigt fin morfar och vän. Han var väldigt full av liv, vilket smittade av sig till alla han träffade. Det har gått ett år och det har varit tufft och väldigt mycket tråkigare, sa Joanna Sundström då.

Johannes Brost gick bort i matstrupscancer i januari 2018. Han blev 71 år.

ANNONS EXTERN LÄNK

En liten gåva ger stort hopp – skicka ett blombud och stötta Rosa bandet här

Interflora

Publisert:

LÄS VIDARE

Frank Anderssons bouppteckning klar

ÄMNEN I ARTIKELN

Johannes Brost

AB Voice