Bill Cosby erkänner: skaffade sexdroger

Uppdaterad 2015-08-06 | Publicerad 2015-07-06

Hemliga dokument avslöjar gav flera personer medlet

Bill Cosby erkände 2005 att han skaffade drogen Metakvalon med avsikt att ge dem till unga kvinnor han ville ha sex med.

Han medgav att han gett den narkotikaklassade substansen till åtminstone en kvinna, avslöjar AP.

Bill Cosby vittnade under 2005 att han skaffade Quaaludes, narkotikaklassade drogen Metakvalon på svenska, med avsikt att ge dem till unga kvinnor som han ville ha sex med, och han medgav att han gett det till åtminstone en kvinna och ”andra personer”, enligt dokument som AP erhållit.

AP gick till domstol för att tvinga fram handlingarna. Cosbys advokater hade invändningar för att dokumenten skulle skämma ut deras klient.

Gav kvinna Benadryl

Den 77 år gamla skådespelaren och komikern vittnade under ed 2005 i domstol på grund av en stämningansökan om sexuella övergrepp från en tidigare anställd vid Temple University i Philadelphia. Han sa då att han gett henne Benadryl.

Målet slutade 2006 med förlikning där uppgörelsen hölls hemlig.

Hemlig uppgörelse

Sedan dess har Cosby anklagats av fler än 35 kvinnor för sexuella övergrepp där många av kvinnorna sagt att han först drogade dem innan han utsatte dem för övergreppen. Vissa av fallen går så långt som fyra decennier bak i tiden.

Cosby har aldrig varit kriminellt belastad och preskriptionstiden har gått ut för de flesta av anklagelserna.

Alltid senaste nöjesnyheterna – följ Nöjesbladet på Twitter

ANNONS