Gammal är bäst!

NÖJE

Kungen av gala firar 75 år med ännu en visning

Foto: Oscar de la Renta, 75 år och över 40 år i branschen.

Tänk att få gå på bal i en Oscar de la Renta!

För få utvalda är det möjligt med för de flesta bara en avlägsen dröm. I år firar mannen bakom de svepande kreationerna 75 år och han visar att äldst verkligen är lika med bäst!

Foto: Vår egna supermodell Carolina Winberg var en av de stolta modellerna på Oscar de la Rentas visning.

Många trappar ner på takten efter pensionsålderna slagit in, men i stjärndesignern Oscar de la Rentas värld finns inte några sådana tankar.

I år har han släppt inte mindre än fyra kollektioner, starkt av någon som varit i branschen i över fyrtio år. Inspirationen verkar aldrig sina och han trivs med att få kvinnor att gnistra.

– Jag vill att kvinnor ska bli kära i mina plagg, säger han.

Och kära blir kvinnorna, från drottningar och presidentfruar, via Sex and the City-Carrie till vanliga kontorstjejer som likt Askungen drömmer om att få ha den där perfekta klänningen på den perfekta festen. Snacka om att Oscar de la Renta lyckats med sina mål.

Hösten 2008

Hans senaste kollektion visade kläder för hösten 2008 och det småblommiga som kommer i vår kommer sträcka sig även över hösten om han får bestämma. Dessutom håller byxorna med breda ben och hög midja i sig, lila och gult kommer också att stanna kvar ett tag till.

ARTIKELN HANDLAR OM

Mode