Kronofogden jagar Anna Books riddare

Publicerad 2012-04-24

Har skulder på över 60 000 kronor – riskerar förlora antika rustningen 

trassel med bookföringen Anna Book har ännu inte reglerat hela skulden på drygt 80 000 kronor. Risken finns nu att sångerskans värdesaker tas i beslag av kronofogden. oto:

Anna Book jagas av kronofogden för över 60 000 kronor.

Nu hotar de ta sångerskans spanska riddarrustning från 1400-talet.

Det var i november förra året som sångerskan Anna Book Toledano, 41, dömdes i kammarrätten för svartjobb.

Efter skatterazzian mot artistmanagern Bruno Tillander 2010 upptaxerades en rad folkkära svenska artister, bland andra Anna Book och Lotta Engberg, för att de ska ha tagit emot svarta pengar.

Kronofogden tar över

Anna Book har enligt Skatteverket lämnat in oriktiga inkomstuppgifter och dömdes därefter att betala över 80 000 kronor.

Hon har hittills betalat av runt 24 000 kronor, men har fortfarande 63 518 kronor kvar att betala. Eftersom betalningstiden är ute jagas nu sångerskan av kronofogden, som utreder hur de ska få in skulden.

Anna Book har i flera intervjuer pratat om sin kärlek till Spanien, maken Roberto och även Anna Books pappas hemland.

Efter att ha gjort utmätningar på bankkonton hotar nu kronofogden att ta Books spanska riddarrustning från 1400-talet.

Tar värdeföremål

De vet inte ännu vad rustningen är värd.

– Om det inte finns några tillgångar tittar vi på vad det finns för andra tillgångar eller föremål hemma, vilket värderas och säljs via vår auktion. Det kan vara saker som smycken och fordon, säger Henrik Brånstad, pressekreterare på kronofogdemyndigheten.

Anna Book är långt i från ensam, i dag har 400 000 svenskar skulder hos kronofogdemyndigheten. Hon har kämpat hårt för att bevisa sin oskuld, men förra året slutade hennes överklagan i ett avslag.

”Jag mår skitdåligt”

– Jag har jobbat sen jag var 14 år, alltid varit ärlig och så dömer de mig utan några faktiska bevis. Nu har jag tagit det så långt jag bara kan och får se hur det går, men självklart mår jag skitdåligt och känner mig kränkt. Jag är känslomässigt jätteledsen, har Anna tidigare sagt.

Nöjesbladet har kontaktat Anna Book, som avböjt att kommentera.

ANNONS