Kjell-Henry Dahlberg är död

1 av 9
Reklamfilmerna för Vasakronan gjorde Kjell-Henry folkkär nästan över en natt.
NÖJE

Han blev känd som den udda, men härliga figuren, skivbolagsdirektören Rocky, i tv-reklamen för Vasakronan i början av 2000-talet.

Kjell-Henry Dahlberg har avlidit 63 år gammal. Med kommentarer som ”dra in magen, så jag kommer förbi och fram” och ”stäng av värmen, Britta” gick han igenom tv-rutan i Vasakronans reklamfilmer.

– Kanske är det min dialekt som har gjort mig så populär. Kan du tänka dig, jag blev stjärna över en natt. Det hade jag ingen aning om när jag provfilmade, sa han till Aftonbladet efter succén.

”Kul och vänlig person”

Lasse Holm, som också medverkade i filmerna har fina minnen av Kjell-Henry, även om de inte kände varandra.

– Han var en väldigt kul och vänlig person, säger han till Aftonbladet.

Kjell-Henry var född och uppväxt i Grängesberg i Dalarna men bodde större delen av sitt liv i Stockholm. Förutom sin medverkan i Vasakronan-reklamfilmerna var Kjell-Henry känd från Utbildningsradion där han ledde matkurser, samt som konstnär.

”Han bjöd på sig själv”

Han var nära vän med premiärlejonet Alice Timander. Showartisten Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson minns honom med värme efter flera möten ute i festvimlet.

  – Han bjöd på sig själv väldigt mycket, säger Lars-Åke till Aftonbladet. Vi var på en kräftskiva på Wallmans där man skulle ha galna hattar och Kjell-Henry ville vinna, så han såg ju värst ut.

Närmast sörjande är, enligt DT, morbror, mostrar och kusiner.